دانلود آمار ساختمان و برج سازی منطقه 9 مشهد (به همراه نمودار) تحت word دارای 71 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود آمار ساختمان و برج سازی منطقه 9 مشهد (به همراه نمودار) تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی ارائه میگردد
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود آمار ساختمان و برج سازی منطقه 9 مشهد (به همراه نمودار) تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود آمار ساختمان و برج سازی منطقه 9 مشهد (به همراه نمودار) تحت word :
دانلود آمار ساختمان و برج سازی منطقه 9 مشهد (به همراه نمودار) تحت word
معرفی منطقه و ناحیه بندی آن:
نحوه استقرار بناهای شهر یکی از مهمترین مسائل ارتباطی بین انسان و محیط شهری است بناهای شهر با فضایی که ایجاد میکنند و تناسبات و سازمان فضاییشان یکی از مولفههای هویتی شهر و به تبع آن هویت فرهنگی جامعه هستند. ازآنجایی که آگاهی از وضع موجود میتواند برنامهها را در اصطلاح مسیر و تقویت نکات مثبت یاری رساند، مطالعه حاضر به وضعیت موجود ساختمانهای بلند در سطح منطقه 9 شهر مشهد خواهد پرداخت .
ساختمانهای بلند به دلیل موقعیت سازهای، اقتصادی ، فرهنگی ، زیست محیطی و تحولاتی که در شیوه زیست و فعالیت انسان به وجود میآورند بسیار حائز اهمیت بوده و در صورت عدم مکانیابی صحیح و انتخاب کاربری نامناسب و غفلت از سایر موضوعات مرتبط با حیات شهری، میتوانند عامل پدید آورنده بسیاری از مشکلات اجتماعی ، اقتصادی و کالبدی برای شهر باشند.
منطقه 9 با مساحتی حدود 3467 هکتار ، 55/13 درصد از کل شهر را شامل میشود. تعداد 66 ساختمان بلند مرتبه در این منطقه وجود دارد که از این تعداد 13 ساختمان در حال ساخت ، 46 بنا کاربری مسکونی، 3 بنا تجاری و 3 بنا بصورت هتل و یک بنا با کاربری فرهنگی میباشد.
منطقه 9 طبق ناحیه بندی طرح جامع به 6 ناحیه تقسیم میشود. مساحت و جمعیت هر یک از نواحی به شرح ذیل میباشد .
مساحت ناحیه یک 3/533 هکتار و جمعیت آن 30828 میباشد .
مساحت ناحیه دو 5/570 هکتار و جمعیت آن 32921 میباشد .
مساحت ناحیه سه 5/399 هکتار و جمعیت آن 43824 میباشد .
مساحت ناحیه چهار 3/860 هکتار و جمعیت آن 25348 میباشد .
مساحت ناحیه پنج 7/617 هکتار و جمعیت آن 32595 میباشد .
مساحت ناحیه شش 491 هکتار و جمعیت آن 23038 میباشد .
مبانی نظری شاخص ها:
در مکانیابی بهینه سازههای بلند ، شاخصهای متعددی تاثیر گذار میباشند که هر یک از این شاخصها به زیر گروههای متعددی تقسیم میشوند در این مطالعه شاخصهای اصلی و زیر گروههای مهم آن با توجه به اطلاعات موجود در نظر گرفته شده است و شامل شاخصهای اقتصادی ، اجتماعی ـ فرهنگی ، زیست محیطی و کالبدی میشود که به بررسی آنها میپردازیم.
گسترش پیکره و حجم شهرها پیامدهای افزایش جمعیت و روی آوردن جمعیت ساکن در قلمروهای بیرون از شهر به روی کانونهای شهری است. این پدیده اندازه شهرها را در گذر زمان تغییر داده و ضرورت گسترش شهر و پذیرش جمعیت و فعالیتهای اقتصادی وابسته به آنرا گریز ناپذیر کرده است. پاسخگویی به نیازهای تازه برای سکونت واستقرار در مراکز شهری به دو شیوه گسترش افقی و گسترش عمودی امکانپذیر است که در گسترش پیکره شهر آمیزهای از هر دوشیوه به کار گرفته میشود.
هنگامی که توسعه افقی شهر به سبب وجود عواملی چون عوارض طبیعی پیرامون شهر و بسته بودن بستر مناسب توسعه شهر ، جلوگیری از گسترش شهر در عرصههای کشاورزی و زیست محیطی و ... که متضمن منافع اقتصادی و زیستی برای ساکنان شهر است و یا قوانین و مقررات طرحهای جامع و تفصیلی شهر دچار محدودیت باشد ، توسعه عمودی بیشتر مورد توجه قرار گرفته و به عنوان راه حل مناسبتری برگزیده میشود. صرفه جویی در هزینههای ایجاد زیر ساخت ها و تاسیسات و تجهیزات شهری از عواملی است که نگرش گسترش شهر به شیوه عمودی را تقویت کرده و آنرا نسبت به گسترش افقی دارای برتری میداند.
در این نگرش مزیت دیگر این شیوه استفاده بهتر از زمینهای آزاد شده به لحاظ کاهش ضریب سطح اشغال بنا به منظور توسعه فضاهای عمومی و خدمات شهری است و این روش یعنی افزایش تراکم ساختمانی ، به عنوان یکی از راه حل ها برای پاسخ گویی به نیازهای توسعه شهری و اسکان جمعیت افزایش یافته قلمداد میشود.
روی آوردن به ساخت بناهای بلندو افزایش شمار این بناها در پیکره شهر نشانههای آشکار افزایش تراکم جمعیت و فعالیت در کانونهای شهری است . این پدیده را میتوان در هسته ها و محدوده هایی از شهر به صورت برجسته تری دید. افزایش تراکم را میتوان به زبانی دیگر به معنای افزایش تقاضا برای سکونت در شهر و در محدودههای مشخصی از آن تعریف کرد. افزایش تقاضا برای سکونت در محدوده ها و مناطق معین وابسته به مزیتها و ویژگیهای خاصی است که منطقه مورد نظر را از سایر مناطق شهر متمایز میکند .
این مزیت ها میتواند ناشی از شرایطی چون : سکونت گروههای اجتماعی برخوردار از اعتبار اجتماعی برتر، سطح بالاتر رفاه و فرهنگ ساکنین ، وضعیت اقلیمی و آب و هوای مناسب ، وجود چشم اندازهای طبیعی زیبا ، نزدیکی بیشتر به شبکه دسترسیها ، مرکزیت منطقهای و شهری دسترسی به امکانات و خدمات شهری مناسب تر و ... باشد که به افزایش مرغوبیت منطقهای منجر شده و به سبب این مزیتها به تقویت انگیزه متقاضیان سکونت در چنین مناطقی میانجامد.
نکتهای که در اینجا باید بر آن تاکید کرد اینست که عوامل تاثیر گذار بر پدیده بلند مرتبه سازی که هدف اصلی این مطالعات شناسایی آنهاست هر یک به گونهای در تحولات بلند مرتبه سازی نقش دارند ولی نقش و اهمیت این عوامل همسان نبوده و عملکردی متفاوت از یکدیگر دارند. از اینرو در تجزیه و تحلیل نهایی و در جمع بندی نقش عوامل تاثیر گذار بر بلند مرتبه سازی میبایست با پرهیز از یکسان نگری ، وزن واهمیت هر یک از عوامل مشخص شود . عوامل شناسایی شده بر حسب وزن واهمیت رتبه بندی میشوند تا شناخت عوامل برتر و تعیین کننده به صورت عینی تر و واقعی تر به انجام رسد.
دانلود این فایل
دانلود مقاله در مورد رنگ های پودری تحت word دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله در مورد رنگ های پودری تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله در مورد رنگ های پودری تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله در مورد رنگ های پودری تحت word :
رنگ های پودری
بسمه تعالی
رنگهای پودری در جهان برای اولین بار در سال 1950 در ایالات متحده امریکا تولید شد.
در آن زمان رزین اپوکسی به همراه عامل پخت آن و عامل جریان دهنده رنگ وپیگمنتها که همگی جامد بودند در یک میکسر با یکدیگر مخلوط شده و سپس در بال میل آسیاب و بصورت پودر حاصله به روش بستر سیال بروی قطعاتاعمال شده و برای پخت نهایی به داخل کوره پخت فرستاده می شد.
در سال 1962 یک شرکت اروپایی برای اولین بار روش تفنگ اسپری الکترواستاتیک را برای پاشش رنگ پودر ابداع کرد.
در حال حاضر رنگهای پودری در سطحی وسیع و برپایه رزینهای متفاوت تولید شده و کاربرد بسیار در صنایع مختلف دارد.
پوشش های پودری یک سیستم پوششی بدون حلال می باشند که در آن پیگمنت و دیگر اجزا در طی فرایند تولید در یک رزین جامد با وزن مولکولی پایین تر دیسپرس می شوند و این عمل بوسیله فرآیند مخلوط مذاب انجام می گیرد رنگ پودری آماده مصرف بوسیله جریانهوا بطرف سطح مورد نظر اسپری می شود و در طی مدت پاشش یک ولتاژ الکتریکی اعمال می گردد تا پودر به سطح مذکور بچسبد.
تشکیل فیلم رنگ بوسیله حرارت دادن سطح رنگ شده در دمای بالا رخ می دهد که در این مرحله ذرات پودر ذوب شده و به یکدیگر می پیوندند و بعد از جریان پذیری یک فیلم رنگ پیوسته را تشکیل می دهند و با عبور از فاز مایع ویسکوز که عمل تر کردن سطح را به عهده دارد یک واکنش شیمیایی شبکه ای شدن انجام شده و نهایتاً یک فیلم رنگ با وزن مولکولی بالاتر تشکیل می گردد.
پروسه اعمال رنگ پودری:
سیستم های اعمال رنگ پودر الکتروستاتیک به طور معمول از سه بخش تشکیل شده اند که عبارتند از:
1- قسمت شستشو و آماده سازی
2- قسمت پاشش و رنگ آمیزی
3- قسمت پخت نهایی
بهترین کیفیت پوشش دهی با رنگ پودری زمانی حاصل می شود که عملیات زیرسازی که شامل مراحل تمیز کاری فسفاته کردن واز بین بردن لایه های قبلی رنگ از روی سطح است به نحو صحیحی انجام شده باشد برای بهینه کردن بازده رنگ کاری سطح قطعه باید عاری از هر گونه آلودگی بوده و کاملاً خشک و آماده رنگ کاری شده باشد.
در هنگام آماده سازی یک سطح به جز زیرسازی و بهسازی به نکات دیگری نیز باید توجه کرد این نکات شامل موارد زیر است:
1- گرد و خاکی که روی سطح قرار دارد.
2- کیفیت آبی که برای شستشو استفاده می شود.
3- چگونگی سطح پایه فلز خالص است یا آلیاژ
4- چگونگی ترکیبات فلزی: آهنداریا بدون آهن
5- نوع فلز: ریخته گری شده، ورق ماشین کاری شده ، کلاف، ورق یا ترکیبی از این حالات.
6- وزن ابعاد و فرم ظاهری محصول
7- کنترل سیستم نگه داری و ضبط آمار و ارقام.
در بین تمام عناصر اصلی ای که در تولید یک محصول خوب رنگ شده دخالت دارند تمیز کاری از همه مهمتر است. تمیزکاری در بهینه کردن عملیات پودر پاشی مهمترین نقش را ایفا می کند در میزان تمز کاری یا آماده سازی سطح، معیارهای کیفی متعددی وجود دارد برای برخی کاربردها تنها تمیزکاری سایش کافی است؛ به خصوص اگر قرار باشد محصول نهایی، رنگ خود را تنها برای مدت کوتاهی حفظ کند.
تولید کنندگان رنگ پودری و سیستم های زیرسازی متفق القولند که مناسب ترین و کارآمدترین روش زیرسازی برای دامنه وسیعی از کاربردها؛ فرآیند پنج مرحله ای است که شامل شست و شو، آبشویی گرم فسفاته کاری آهن، آبشویی سرد و نهایتاً آبشویی با آب یون گیری شده است.
با فروشندگان رنگ پودری و خدمات زیرسازی خود همواره در ارتباط باشید و کسانی را که به نظر شما بهتر می توانند همکاری کنند انتخاب کنید.
تمیز کاری فولاد:
فولااد سرد نورد کاری شده که معمولاً آن را ورق سیاه نامیده و به شکل کلاف ورق و غیره در دسترس است. سطح ان عاری از جرم حرارتی است و در صورتی که با یک عامل ضد خوردگی محافظت شود یا به نحو صحیح بسته بندی گردد، دچار زند زدگی نخواهد شد. فولاد گرم نود کاری شده نیز عموماً پوشیده از جرم حرارتی آبی رنگ یا سیاه است که در صورت خم کردن یا پیچ دادن فلز پوسته پوسته می شود.
فولاد گرم نرود کاری شده تمیز کاری شده و روغن خورده فولادی است که جرم های حرارتی از روی آن برداشته شده تمیز کاری شده و برای جلوگیری از زنگ زدگی روغن کاری شده است.
در جریان تولید یا سوار کردن یک قطعه خاص، ممکن است سطح فولاد با ترکیبات رنگ کاری
پوشانده شود یا انواع روغن ها، مواد چرب و کثیف کننده، ریخته های جوشکاری، جوهرهای نشان گذاری، گچ و غیره آن را آلوده کنند. برای چسبندگی بهتر رنگ به سظح باید این مواد را پاک کنیم.
با دانستن ماهیت شیمیایی این مواد آلوده کننده، پاک کردن آنها آسان تر خواهد شد.
شوینده های قلیایی:
چون سطوح فولادی در برابر حمله محلول آبی قلیایی مقاوم هستند، انواع بسیار گسترده ای از پاک کنندهای قلیایی را می توان در موارد متنوعی به کار برد.
به طور کلی، می توان شوینده های قلیایی را از ترکیبات فسفات ها،سیلیکات ها و کربنات ها بهمراه مقداری سود سوز آور تولید نمود. بعنوان ترکیبات افزاینده از عامل کمپلکس دهنده یا عوامل چلیت کننده حلال، پیوند دهنده های حلال عامل پاشنده و یک یا بیش از یک عامل فعال کننده سطح غیر یونی یا آنیونی استفاده می شود.
هنگام استفاده از شوینده های قلیایی در روش غوطه وری، سطح تمیز شونده را داخل محلول پاک کننده که در مخزنی نگه داری می شود غوطه ور می کنند. در فرآیند تمیزکاری می توان از عواملی همچون گرما، هم زدن (به صورت مکانیکی یا با استفاده از کاویتاسیون ماورای صوت)، یا جریان الکتریکی برای تمیز کاری الکترولیتی استفاده کرد. قطعه تمیز شونده را داخل محلول پاک کننده
غوطه ور می کنند و تا زمان دست یابی به یک قطعه تمیز و مطلوب در آن جا نگه می دارند. روش ساده غوطه وری و به دنبا آن روش تمیز کاری اولتراسونیک یا الکترولیتی فقط زمانی استفاده می شود که به فرآیند بسیار دقیق و کامل نیاز باشد. دمای محلول معمولاً بین 60 درجه تا دمای جوشیدن آن است به طور معمولا زمان غوطه وری بین 5-2 دقیقه است. برای پاک کردن آلودگی های سنگین و سخت چسبیده به قطعه ممکن است به زمان بیشتر، تا حدود یک ساعت، نیز نیاز
باشد. غلظت محلول برای تمیز کاری جزیی بین 30-60g/I و برای تمیز کاری آلایندهای سنگین بین 45-120 g/I است.
امروزه برای آماده سازی قطعات در اکثر موارد از دو مرحله استفاده می شود:
مرحله تمیزکاری با محلول و بعد از آن از مرحله آبشویی.
در جایی که باید سطوح با آلودگی سنگین را میز نمود و یا این که تمیزکاری بالا نیاز باشد می توان از مراحل اضافی نیز استفاده کرد. بسته به اهداف عملایت تمیزکاری، مراحل تمیزکاری عبارتنداز:
دو مرحله ای: تمیز کاری/ آبشویی.
سه مرحله ای: تمیزکاری / تمیزکاری / آبشویی.
چهار مرحله ای تمیزکاری/ آب شویی / آب شویی یا تمیزکاری/ تمیزکاری/ آب شویی/ آب شویی.
شوینده های اسیدی:
اسیدهای معدنی مانند اسید سولفوریک یا اسید کلرید ریک معمولاً برای رفع خوردگی جرم حرارتی یا عوامل خورنده از سطح فولادی به کار می روند اسیدهای آلی و اسید فسفریک با حلال ها، عوامل چلیت کننده و فعال کننده ها هم برای تمیز کاری (رفع گرد و خاک) و هم باری رفع زنگ زدگی و دیگر عوامل ناشی از خوردگی به کار می روند.
پاک کننده های اسیدی را می توان به روش دستی نیز به کار برد، ولی در هنگام مصرف بکارگیری دستکش های حفاظتی غیرقابل نفوذ و دیگر وسایل حفاظتی ضروری است. عموماً فرایند زنگ زدایی سطح فولاد پس از شستشوی قطعه با پاک کننده قلیایی از طریق اسید شویی با اسید
کلریک ریک یا اسیاد سولفوریک انجام می شود. معمولاً شوینده های قوی اسیدی در فرآیند پاشش به کار نمی روند؛ البته به استثنای عملیات تمیزکاری بسیار تخصصی از قبیل اسیدشویی در کارخانه نورد فولاد، در موارد محدودی نیز از پاک کننده های اسیدی ملایم به روش پاششی استفاده می شود .
فسفاته آهن :
روش پاشش پودر الکتروستاتیک و نیز بهسازی کارکرد اجزای سیستم بود .
دانلود این فایل
دانلود مقاله ترانزیستور تحت word دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله ترانزیستور تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله ترانزیستور تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله ترانزیستور تحت word :
ترانزیستور
چکیده مقاله :
علم الکترونیک با اختراع ترانزیستور وارد فاز جدیدی از تحقیق و اختراع شد .هر روز اخباری را مبنی بر اختراعات جدید در زمینه الکترونیک می شنویم که مطمئنا در کالبد شکافی این اختراعات به نقش پر اهمیت ترانزیستور پی خواهیم برد
متن کامل مقاله :
علم الکترونیک با اختراع ترانزیستور وارد فاز جدیدی از تحقیق و اختراع شد .هر روز اخباری را مبنی بر اختراعات جدید در زمینه الکترونیک می شنویم که مطمئنا در کالبد شکافی این اختراعات به نقش پر اهمیت ترانزیستور پی خواهیم برد .
ترانزیستور یک قطعه سه پایه است که ساختار فیزیکی آن بر اساس عملکرد نیمه هادی ها می باشد.ترانزیستور را از دو نوع نیمه هادی با نام سلسیوم و ژرمانیوم می سازند.عموما در یک تقسیم بندی ترانزیستور ها را به دو دسته ترانزیستور های BJT و FET تقسیم می کنند . ترانزیستور های BJT با نام ترانزیستور های پیوند دو قطبی و ترانزیستور های FET با نام ترانزیستور های اثر میدان شناخته شده¬اند.FETها دارای سرعت سوئیچینگ کمتر از BJT هستند .
معمولا ترانزیستور را با دو دیود مدل سازی می کنند از این مدل برای تشخیص سالم بودن ترانزیستور استفاده می کنند.عملکرد ترانزیستور هابه عنوان یک طبقه در مدار بستگی به نظر طراح دارد اما در صورتی که ترانزیستور را یک جعبه سیاه در نظر بگیریم که دارای دو ورودی و دو خروجی است با توجه به اینکه ترانزیستور دارای سه پایه است باید یکی از پایه ها را به عنوان پایه مشترک بین ورودی و خروجی در نظر بگیریم. این پایه مشترک اساس آرایش های مختلف ترانزیستور است .یکی از پایه های ترانزیستور با نام Base و پایه دیگر با نام امیتر (تزریق کننده) و پایه آخر با نام کالکتور (جمع کننده ) شناخته شده است . بسته به اینکه کدامیک از پایه های مذکور به عنوان پایه مشترک در نظر گرفته شود آرایش های بیس مشترکCommon Base – کالکتور مشترکCommon Collector- امیتر مشترک Common Emitter – ممکن خواهد بود.
هر کدام از این آرایش ها دارای یک خصوصیت خواهند بود که متفاوت با دیگر آرایش ها است مثلا امیتر مشترک دارای بهره توان بسیار زیاد است و یا بهره ولتاژ بیس مشترک زیاد است و;
ترانزیستور در هر مداری می تواند متفاوت از قبل ظاهر شود- منبع ولتاژ یا منبع جریان و یا تقویت کننده ولتاژ و ;.- این تفاوت را المانهای همراه ترانزیستور که اکثرا مقاومت و خازن(دیود و;) هستند تعیین می کنند نحوه قرار گیری این المانها به همراه ترانزیستور و منبع تغذیه را بایاس ترانزیستور گویند.در مدار های بایاس برای ترانزیستور یک ولتاژ مثبت به همراه زمین یا یک ولتاژ مثبت به همراه ولتاژ منفی را برای ترانزیستور بسته به کاربرد در نظر می گیرند .
عملکرد ترانزیستور ها(BJT) در سه ناحیه تعریف می شود . 1-ناحیه قطع 2- نا
یه فعال 3- ناحیه اشباع
این سه ناحیه بر اساس بایاس پایه های ترانزیستور و ولتاژ آن ها تعریف می شود .
ترانزیستور در مدارات عمدتا به صورت زیر ظاهر می شود :
1- به عنوان کلید به منظور قطع و وصل قسمتی از مدار
از ترانزیستور در ناحیه قطع و اشباع به عنوان کلید دیجیتال و سوئیچ استفاده می کنند .ولتاژ VCE در حالت اشباع کمتر از 02 است . در حالت اشباع توان تلف شده ترانزیستور بسیار کم است زیرا توان تلف شده ترانزیستور از حاصلضرب ولتاژ VCE و IC بدست می آید که هردو مقدار کوچکی هستند.
2- به عنوان تقویت کننده ولتاژ
3- به عنوان تقویت کننده جریان
4- به عنوان منبع جریان ثابت
5- به عنوان منبع ولتاژ ثابت
و;
در 4 مورد بعدی بالا از ترانزیستور در ناحیه فعال که همان ناحیه خطی عملکرد ترانزیستور است استفاده می شود .
آرایش های مداری مشهور :
1- امیتر فالوور (Emitter follower) :
شکل موج خروجی دنبال کننده شکل موج ورودی است (وجه تسمیه) مقاومت کوچک موجود در بیس به منظور جلوگیری از نوسانات ناخواسته قرار گرفته است .
1- زوج دارلینگتون
هر ترانزیستور دارای یک خصوصیت با نام بتا است که بهره جریان ترانزیستور است در زوج دارلینگتون بتای زوج ترانزیستور از ضرب 21* حاصل می شود که مقداری نزدیک به چند هزار خواهد شد .البته در این آرایش ترانزیستور خروجی باید تحمل این جریان کالکتور را داشته باشد که مسئله مهمی در طراحی است.
1- منبع جریان ثابت
در این آرایش ولتاژ هر کدام از دیود ها 07 است و در نتیجه ولتاژ بیس ترانزیستور 14 خواهد شد ولتاژ VBE (ولتاژ بیس – امیتر) هم در حدود 07 است پس جریان عبوری از امیتر مقدار 07/RE خواهد بود با انتخاب مناسب RE می توان مقدار جریان را به دلخواه انتخاب کرد .
4 – منبع ولتاژ ثابت
در این مدار ولتاژ خروجی توسط دیود زنر تامین می شود .ولتاژ خروجی تقریبا 07 کمتر از ولتاژ شکست زنر است .
ترانزیستور
ترانزیستور
ترانزیستور را معمولاً به عنوان یکی از قطعات الکترونیک میشناسند. ترانزیستور یکی از ادوات حالت جامد است که از مواد نیمه رسانایی مانند سیلیسیم (سیلیکان) ساخته میشود.
کاربرد
ترانزیستور هم در مدارات الکترونیک آنالوگ و هم در مدارات الکترونیک دیجیتال کاربردهای بسیار وسیعی دارد. در آنالوگ میتوان از آن به عنوان تقویت کننده یا تنظیم کننده ولتاژ (رگولاتور) و ; استفاده کرد. کاربرد ترانزیستور در الکترونیک دیجیتال شامل مواردی مانند پیاده سازی مدار منطقی، حافظه، سوئیچ کردن و ; میشود.به جرات می توان گفت که ترانزیستور قلب تپنده الکترونیک است.
عملکرد
ترانزیستور از دیدگاه مداری یک عنصر سهپایه میباشد که با اعمال یک سیگنال به یکی از پایههای آن میزان جریان عبور کننده از دو پایه دیگر آن را میتوان تنظیم کرد. برای عملکرد صحیح ترانزیستور در مدار باید توسط المانهای دیگر مانند مقاومتها و ; جریانها و ولتاژهای لازم را برای آن فراهم کرد و یا اصطلاحاً آن را بایاس کرد.
انواع
دو دسته مهم از ترانزیستورها BJT (ترانزیستور دوقطبی پیوندی) (Bypolar Junction Transistors) و FET (ترانزیستور اثر میدانی) (Field Effect Transistors) هستند. FET ها نیز خود به دو دسته Jfetها (Junction Field Effect Transistors) و MOSFETها (Metal Oxide SemiConductor Field Effect Transistor) تقسیم میشوند.
ترانزیستور دوقطبی پیوندی
در ترانزیستور دو قطبی پیوندی با اعمال یک جریان به پایه بیس جریان عبوری از دو پایه کلکتور و امیتر کنترل میشود. ترانزیستورهای دوقطبی پیوندی در دونوع npn و pnp ساخته میشوند. بسته به حالت بایاس این ترانزیستورها ممکن است در ناحیه قطع، فعال و یا اشباع کار کنند. سرعت بالای این ترانزیستورها و بعضی قابلتهای دیگر باعث شده که هنوز هم از آنها در بعضی مدارات خاص استفاده شود.
ترانزیستور اثر میدانی(JFET)
در ترانزیستور اثر میدانی با اعمال یک ولتاژ به پایه گیت میزان جریان عبوری از دو پایه سورس و درین کنترل میشود. ترانزیستور اثر میدانی بر دو قسم است: نوع n یا N-Type و نوع p یا P-Type. از دیدگاهی دیگر این ترانزیستورها در دو نوع افزایشی و تخلیهای ساخته میشوند.نواحی کار این ترانزستورها شامل “فعال” و “اشباع” و “ترایود” است این ترانزیستورها تقریباً هیچ استفادهای ندارند چون جریان دهی آنها محدود است و به سختی مجتمع میشوند.
ترانزیستور اثر میدانی(MOSFET)
این ترانزیستورها نیز مانند Jfetها عمل میکنند با این تفاوت که جریان ورودی گیت آنها صفر است. همچنین رابطه جریان با ولتاژ نیز متفاوت است. این ترانزیستورها دارای دو نوع PMOS و NMOS هستند که تکنولوژی استفاده از دو نوع آن در یک مدار تکنولوژی CMOS نام دارد. این ترانزیستورها امروزه بسیار کاربرد دارند زیرا براحتی مجتمع میشوند و فضای کمتری اشغال میکنند. همچنین مصرف توان بسیار ناچیزی دارند.
به تکنولوژیهایی که از دو نوع ترانزیستورهای دوقطبی و Mosfet در آن واحد استفاده میکنند Bicmos میگویند
البته نقطه کار این ترنزیستورها نسبت به دما حس
اس است وتغییر میکند.بنابراین بیشتر در سوئیچینگ بکار میروند AMB
پیوند به بیرون
• ترانزیستورها چگونه کار میکنند 1
ترانزیستور چگونه کار می کند
اگر ساده بخواهیم به موضوع نگاه کنیم عملکرد یک ترانزیستور را می توان تقویت جریان دانست. مدار منطقی کوچکی را در نظر بگیرید که تحت شرایط خاص در خروجی خود جریان بسیار کمی را ایجاد می کند. شما بوسیله یک ترانزیستور می توانید این جریان را تقویت کنید و سپس از این جریان قوی برای قطع و وصل کردن یک رله برقی استفاده کنید.
موارد بسیاری هم وجود دارد که شما از یک ترانزیستور برای تقویت ولتاژ استفاده می کنید. بدیهی است که این خصیصه مستقیما” از خصیصه تقویت جریان این وسیله به ارث می رسد کافی است که جریان وردی و خروجی تقویت شده را روی یک مقاومت بیندازیم تا ولتاژ کم ورودی به ولتاژ تقویت شده خروجی تبدیل شود.
جریان ورودی ای که که یک ترانزیستور می تواند آنرا تقویت کند باید حداقل داشته باشد. چنانچه این جریان کمتر از حداقل نامبرده باشد ترانزیستور در خروجی خود هیچ جریانی را نشان نمی دهد. اما به محض آنکه شما جریان ورودی یک ترانزیستور را به بیش از حداقل مذکور ببرید در خروجی جریان تقویت شده خواهید دید. از این خاصیت ترانزیستور معمولا” برای ساخت سوییچ های الکترونیکی استفاده می شود.
همانطور که در مطلب قبل (اولین ترانزیستورها) اشاره کردیم ترانزستورهای اولیه از دو پیوند نیمه هادی تشکیل شده اند و بر حسب آنکه چگونه این پیوند ها به یکدیگر متصل شده باشند می توان آنها را به دو نوع اصلی PNP یا NPN تقسیم کرد. برای درک نحوه عملرد یک ترانزیستور ابتدا باید بدانیم که یک پیوند (Junction) نیمه هادی چگونه کار می کند.
در شکل اول شما یک پیوند نیمه هادی از نوع PN را مشاهده می کنید. که از اتصال دادن دو قطعه نیمه هادی P و N به یکدیگر درست شده است. نیمه هادی های نوع N دارای الکترونهای آزاد و نیمه هادی نوع P دارای تعداد زیادی حفره (Hole) آزاد می باشند. بطور ساده می توان منظور از حفره آزاد را فضایی دانست که در آن کمبود الکترون وجود دارد.
اگر به این تکه نیمه هادی از خارج ولتاژی بصورت آنچه در شکل نمایش داده می شود اعمال کنیم در مدار جریانی برقرار می شود و چنانچه جهت ولتاژ اعمال شده را تغییر دهیم جریانی از مدار عبور نخواهد کرد (چرا؟).
دانلود این فایل
دانلود مقاله سرب ، نحوه جذب و خطرات تحت word دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله سرب ، نحوه جذب و خطرات تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله سرب ، نحوه جذب و خطرات تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله سرب ، نحوه جذب و خطرات تحت word :
سرب ، نحوه جذب و خطرات
مروری بر ویژگیهای سرب
سرب عنصری سنگین، سمی و چکشخوار است به رنگ خاکستری کدر که در جدول تناوبی عناصر با نشان Pb و عدد اتمی 82 نمایان میشود. هنگامی که تازه تراشیده شده سفید مایل به آبی است اما در معرض هوا به رنگ خاکستری تیره تبدیل میشود. سرب سنگینترین عنصر پایدار است.
برخی خواص سرب
خاصیت هدایت الکتریکی سرب پایین است و این فلز بهشدت در برابر پوسیدگی مقاومت میکند و به همین علت از آن برای نگهداری مایعات فرسایشگر (مثل اسید سولفوریک) استفاده میشود. همچنین با افزودن مقادیر خیلی کم آنتیموان یا فلزات دیگر به سرب میتوان آن را سخت کرد. این فلز (در حالت عنصری) پس از آهن، آلومینیوم، مس و روی بیشترین کاربرد را دارد، سرب پس از آهن دومین فلزی است که بهطور گسترده مورد استفاده قرار گرفته و احتمالا قدیمیترین سم شیمیایی شناخته شده است.
کاربردهای اولیه سرب
استفاده در سازههای ساختمانی، رنگدانههای مورد استفاده در لعاب سرامیک، لولههای انتقال آب، در واسیل تزیینی کاخها، سقفها و پنجرههای ساختمانهای قدیمی، ساچمه و گلوله.
موارد استفاده معمولی سرب
در باتریهای اسید سرب، در اجزای الکترونیکی، روکش کابل، مهمات، در شیشههای CTR، سرامیک، شیشههای سربدار، تجهیزات و چاشنیهای انفجاری در آتشباری معادن، آلیاژها، پیوتر، اتصالات و مواد پرکننده دندان، در بامها بهعنوان درزگیر برای محافظت اتصالات در برابر باران، در گازوئیل (بنزین) بهعنوان تترا اتیل و تترا متیل سرب برای کاهش صدای موتور (فروش بنزین سربدار در آمریکا از سال 1986 و در اتحادیه اروپا از سال 1999 ممنوع شد).
سرب، به علت فراوانی (هنوز هم اینگونه است)، تهیه آسان، کار کردن آسان با آن، انعطافپذیری و چکشخواری بالا و پالایش راحت، حداقل از 7 هزار سال پیش مورد استفاده بشر است. در اواسط دهه 80 تغییر مهمی در الگوهای پایان استفاده از سرب بهوجود آمده بود. بیشتر این تغییر ناشی از پیروی مصرفکنندگان سرب آمریکا از قوانین زیستمحیطی بود که به طرز قابل ملاحظهای از سرب را در بسیاری از محصولات از جمله گازوئیل، رنگ، اتصالات و سیستمهای آبی کاهش داده یا حتی حذف کرد و تنها باتری خودرو از این قافله مستثنا ماند.
استفاده از سرب در لولههای سربی (اگرچه استفاده از اتصالات سربی در لولههای آب آشامیدنی در دهه 90 در آمریکا قانونی شد، امروزه کاربرد آنچنانی ندارند)، استفاده از سرب در رنگها از سال 1978 در آمریکا و بهتدریج از دهه 60 تا دهه 80 در انگلستان ممنوع شد اگرچه 50 درصد وزنی رنگ سطوح قدیمی میتوانست از سرب باشد. سرب محلی در طبیعت یافت میشود اما کمیاب است. امروزه معمولا سرب در کانیهایی همراه با روی، نقره و مس یافت میشود و به همراه این مواد جدا میشود. ماده معدنی اصلی سرب، گالن (PbS) است که حاوی 6/87 درصد سرب است.
سایر کانیهای مختلف و معمول آن سروسیت (PbCO3) و انگلسیت (PbSO4) هستند، اما بیش از نیمی از سربی که امروزه مورد استفاده قرار میگیرد، بازیافتی است. در اطراف معادن سرب، آلودگی شدید دیده میشود که در طول فرآیندهای اکتشاف، استخراج، حملونقل و فرآوری بهوجود میآید. در مرحله اکتشاف پس از مطالعات زمینشناسی، ژئوفیزیکی و ژئوشیمیایی برای نمونهبرداری و ارزیابی ذخیره، چالهای اکتشافی حفر میشود.
پس از اینکه کانسار اقتصادی شناخته شد، سنگ معدن بهوسیله مته یا انفجار جدا شده سپس آن را خرد کرده و روی زمین قرار میدهند. قطعات سنگ بار دامپ تراک شده و به کارخانه فرآوری انتقال داده میشوند. بعد از آن سنگ معدن تحت تاثیر فرآیندی قرار میگیرد که در قرن نوزدهم در Broken Hill استرالیا بهوجود آمد. یک فرآیند شناورسازی، سرب و دیگر مواد معدنی را از پسماندههای سنگ جدا میکند تا با عبور سنگ معدن، آب و مواد شیمیایی خاص از تعدادی مخزن که درون آنها دوغاب همیشه مخلوط میشود، عصارهای بهوجود آید
درون این مخزنها هوا جریان یافته و سولفید سرب به حبابها میچسبد و بهصورت کف بالا آمده که میتوان آن را جدا کرد. این کف (که تقریبا دارای 50 درصد سرب است) خشک شده سپس قبل از پالایش به منظور متولی سرب 97 درصد سنتر میشوند. بعد از آن سرب را طی مراحل مختلف سرد کرده تا ناخالصیهای (ریم) سبکتر بالا آمده و آنها را جدا میکنند.
سرب مذاب با گداختن بیشتر بهوسیله عبور هوا از روی آن و تشکیل لایهای از تفاله فلز که حاوی تمام ناخالصیهای باقی مانده است تصفیه شده و سرب خالص 9/99 درصد بهدست میآید. سرب در محیطزیست سرب از نظر انتشار گستردهترین عنصر سنگین و سمی در محیطزیست است که بهویژه از زمان مصرف آن در بنزین از پراکنش بسیار وسیعی در سطح جهان برخوردار است بهطوری که از یخهای قطبی تا رسوبات اعماق دریاها اثرات آن را میتوان یافت.
ترکیبات غیرحلال سرب در سطح زمین جذب رسوبات میشوند، گیاهان آبزی نیز سرب را انباشته میکنند، اکسیداسیون بیوشیمیایی مواد آلی در غلظتهای بالای 1/0 میلیگرم در لیتر متوقف میشود. آبهای زیرزمینی نیز تحت اثرات ترکیبات محلول سرب (نیترات و کلرید سرب) قرار میگیرند. آبهای آشامیدنی که از لولههای سربی عبور میکنند، ممکن است حاوی غلظتهای بالایی از سرب باشند.
در جدارههای داخلی لولههای سربی با آبهای کربناته، رسوب کربنات شکل میگیرد. مقادیر عظیمی از سرب توسط فرآیند سوخت وارد جو میشود. تفاوت عمدهای از نظر غلظت بین نواحی شهری و روستایی وجود دارد. ترکیبات سرب ممکن است تا مسافت قابلتوجهی منتقل شوند که بستگی به سرعت و جهت باد و میزان بارش و رطوبت دارد. قسمت اعظم سرب موجود در اتمسفر مستقیما رسوب میکند یا توسط نزولات خارج میشود. سرب به ذرات گرد و غبار چسبیده و بر روی پوششهای گیاهی و خاکها مینشیند. جذب سرب از طریق تغذیه بیشتر از آشامیدن است.
سرب در مناطق آلوده شهری یک مشکل عمده است و تقریبا 30 تا 50 درصد از سرب تنفسی در ریه باقی میماند. مشاغلی که افراد در آنها با سرب سروکار دارند عبارتند از معدنکاری، کابلسازی، باتریسازی، مونتاژ خودرو، شیشهسازی، سفالگری و تعمیرکاری خودرو. مسمومیت ناشی از سرب مواجهه انسانها با سرب از زمان انقلاب صنعتی رو به افزایش بوده است و در قرن اخیر بهخاطر استفاده از سوختهای حاوی سرب شدت گرفته است،
بهطوری که مقدار سرب موجود در بدن انسانهای امروزی 500 تا 1000 برابر انسانهای قبل از دوران صنعتی شدن است. سرب از راههای مختلف وارد بدن میشود. روزانه بهطور متوسط 8 میکروگرم سرب بهوسیله استنشاق هوا و 20 میکروگرم توسط غذا وارد بدن میشود و افراد معتاد به سیگار نیز حدود 20 تا 30 میکروگرم سرب از طریق مصرف دخانیات دریافت میکنند. حدود 7 درصد از سربی که توسط مواد غذایی وارد بدن میشود از طریق گوشت است.
در شرایطی که سطح خونی سرب بالاتر از 1mcg/L گزارش شود، احتمال مسمومیت با سرب مطرح میشود. مسمومیت زمانی ایجاد میشود که میزان سرب در خون بین 6/0 تا یک میلیگرم در لیتر باشد. غلظت مجاز اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی برای آلاینده سرب 1-5/0 میکروگرم بر مترمکعب است.
علائم مسمومیت حاد با سرب بیاشتهایی، تهوع و استفراغ شیری رنگ، بیحالی، سوزش دهان، دلدرد، مدفوع خونی یا سیاه، ایجاد خط آبی روی لثه، تشنج. اما مسمومیت با سرب غالبا به صورت مزمن ایجاد میشود و تغییرات بیشتر در استخوان و مغز استخوان بهوجود میآید که موجب اختلال در ساخت گویچههای قرمز خون و کمخونی میشود.
از علائم دیگر، اختلالات نوروتوکسیک (Neurotoxic) است که اغلب بهصورت فلج تظاهر میکند و سرانجام عوارض کلیوی هم ایجاد میشود. مسمومیت با سرب در کودکان کودکان اغلب در معرض سرب به شکل غبار ریخته شده از سقفها، لبه پنجرهها، رنگ و گردوخاک هستند.
کودکان سرب را آسانتر از بزرگسالان جذب میکنند. حتی مسمومیت با مقادیر اندک سرب میتواند به اختلالات شدید رشدی در کودک منجر شود. در برخی از موارد دیده شده که مقدار سرب به کار رفته در ساخت اسباببازیها صدها برابر بیشتر از مقدار شناخته شده مجاز از سوی استانداردهای بینالمللی است که در میان انواع اسباببازیهایی نظیر لگوها و پازلها دیده شده است. خطرات ناشی از این امر بیشتر متوجه کودکان کوچکتر است،
چرا که در این سن کودک هر آنچه که دوست داشته باشد (بهویژه اسباببازی) را در دهان خود میگذارد. علائم مسمومیت مزمن با سرب در کودکان کاهش وزن، ضعف، کمخونی، سردرد، خوابیدن بیش از حد، درد یا چنگ زدن شکم، اختلال در مهارتهای حرکتی و تعادل تحریکپذیری و ضعف دید. همچنین در کودکان تغییرات در رفتار و برخورد اجتماعی نیز میتواند از علائم اولیه مسمومیت بهشمار رود. عوارض مربوط به جنین خصوصا در زمان رشد و توسعه سیستم عصبی جنین بسیار با اهمیت است.
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، خون 40 درصد از کودکان جهان حاوی سرب بیش از حد است و 97 درصد این کودکان در مناطق و کشورهای در حال توسعه زندگی میکنند. غذاهای سرشار از کلسیم، آهن، فسفر و روی میتواند میزان جذب سرب را در بدن کودکان کاهش دهد. از جمله این غذاها میتوان به مصرف شیر 2 تا 3 لیوان در هر روز، مخلوط عسل و ارده و گردو اشاره کرد. علائم مسمومیت با سرب در بزرگسالان علائم گوارشی، کولیک، افتادگی مچ دست، افزایش فشار خون و نقرس. اثرات داخلی سرب بر بدن اثر بر سیستم اعصاب مرکزی،
اثر بر سیستم عروقی و همودینامیک، اثرات گوارشی، اثرات کلیوی، اثرات تولیدمثلی، جانشین شدن سرب به جای کلسیم در سر استخوانها، ایجاد تغییراتی در نفوذپذیری مویرگها و در نتیجه افزایش فشار خون. طبق نظریات پزشکی اگر بدن دارای کلسیم و آهن لازم نباشد، به جای آن سرب جذب میکند و یک رژیم غذایی فاقد پروتئین، ویتامین C و روی نیز موجب افزایش میزان جذب سرب میشود.
بیماریهای کارکنان معادن سرب بیماری آنسفالیت سمی (التهاب بافت مغز): این نوع بیماری در کارکنان کارخانههای فرآوری سرب و در کارکنان ریختهگریها دیده میشود. بیماری مزوتلیوما (سرطان پرده پوشاننده ریه): علت این بیماری لباسهای آلوده کارگران معدنی در معادن سرب است. همچنین در کارگران معادن سرب نارسایی کلیه و صدمه دیدن عملکرد دستگاه تولیدمثل دیده میشود.
در معادن سرب و روی ایران تنها محافظ کارگران در برابر آلودگی بسیار زیاد محیط، ماسکهای معمولی است که تا چندین روز هم تعویض نمیشوند. البته تنها بعضی از کارگران از این امکان برخوردارند. جلوگیری از انتشار سرب در محیطزیست تاثیر بازیافت باتری باتریها حاوی فلزات سنگینی مانند جیوه، سرب، روی، کادمیوم و نیکل هستند. زمانی که باتریها بهصورت نامناسب دفع یا سوزانده شوند ممکن است
در هوا آزاد شده یا در خاکستر تغلیظ شوند. تقریبا هر ساله 99 میلیون باتری تر (اسید ـ سرب) برای اتومبیلها ساخته میشود که بازیافت آنها میتواند تاثیرات مطلوبی بر جلوگیری از انتشار سرب در محیط داشته باشد. استفاده از بنزین بدون سرب امروزه با جایگزین شدن موتورهای انژکتوری، استفاده از بنزین بدون سرب معمول شده است.
البته مکملهای دیگری جایگزین سرب شده که بیضرر بودنشان اثبات نشده است. نقش قارچها در اصلاح اراضی آلوده به سرب در فرآیند گیاه بهسازی هنگامی که قارچ در زمین زراعی وجود داشته باشد، در برابر گیاه کاشته شده نقش یک واسطه را برای جذب سرب بازی خواهد کرد. قارچ آسپرژیلوس نیجر میتواند به میزان بیشتری نسبت به دیگر قارچها سرب را از محیط جذب کند. قارچها توانایی جذب عناصر سنگین را دارند بدون اینکه خود خسارتی ببینند.
سرب
از ویکیپدیا، دانشنامه آزاد.
پرش به: ناوبری, جستجو
در متن این مقاله از هیچ منبع و ماخذی نام برده نشدهاست.
شما میتوانید با افزودن منابع بر طبق اصول اثباتپذیری و شیوهنامه ارجاع به منابع، به ویکیپدیا کمک کنید.
مطالب بیمنبع احتمالاً در آینده حذف خواهند شد.
سرب یکی از عنصرهای شیمیایی واسطه در جدول تناوبی است. سرب همچنین در رده فلزها قرار دارد.این فلز تشعشعات هستهای را عبور نمیدهد .سرب در طبیعت به شکل کانی به نام گالن (سیستم تبلور کوبیک یا مکعبی ) یافت میگردد.
سرب عنصر شیمیایی است که در جدول تناوبی با نشان Pb و عدد اتمی 82 وجود دارد.سرب عنصری سنگین ، سمی و چکش خوار است که دارای رنگ خاکستری کدری میباشد .هنگامیکه تازه تراشیده شده سفید مایل به آبی است اما در معرض هوا به رنگ خاکستری تیره تبدیل میشود.از سرب در سازههای ساختمانی ، خازنهای اسید سرب ، ساچمه و گلوله استفاده شده و نیز بخشی از آلیاژهای لحیم ، پیوتر و آلیاژهای گدازپذیر میباشد.سرب سنگین ترین عنصر پایدار است.
سرب فلزی است براق ،انعطاف پذیر، بسیار نرم ، شدیداً چکش خوار و به رنگ سفید مایل به آبی که از خاصیت هدایت الکتریکی پایینی برخوردار میباشد.این فلز حقیقی به شدت در برابر پوسیدگی مقاومت میکند و به همین علت از آن برای نگهداری مایعات فرسایشگر ( مثل اسید سولفوریک) استفاده میشود. با افزودن مقادیر خیلی کمی آنتیموان یا فلزات دیگر به سرب میتوان آنرا سخت نمود.
فهرست مندرجات [مخفی شود]
1 کاربردها
2 جداسازی
3 ایزوتوپها
4 هشدارها
[ویرایش] کاربردها
کاربردهای اولیه سرب عبارت بودند از:سازههای ساختمانی ، رنگدانههای مورد استفاده در لعاب سرامیک و لولههای انتقال آب. کاخها و کلیساهای بزرگ اروپا دروسایل تزئینی ، سقفها ، لولهها و پنجرهها یشان دارای مقادیر قابل توجهی سرب هستند.
این فلز ( در حالت عنصری) پس از آهن ، آلومینیم ، مس و روی بیشترین کاربرد را دارد.موارد استفاده معمولی سرب به شرح زیر است : در باطریهای اسید سرب ، در اجزای الکترونیکی ، روکش کابل ،مهمات ، در شیشه CTRها، سرامیک ،شیشههای سربدار( به glass making مراجعه شود) ، لولههای سربی ( اگرچه استفاده از اتصالات سربی در لولههای آب آشامیدنی در دهه 90 در آمریکا قانونی شد، امروزه کاربرد آنچنانی ندارند) در رنگها( از سال 1978 در آمریکا وبه تدریج از دهه 60 تا دهه 80 در انگلستان ممنوع شد
اگرچه رنگ سطوح قدیمی میتوانست تا 50 وزن از سرب باشد) آلیاژها،پیوتر، اتصالات و مواد پر کننده دندان.همچنین در بامها بهعنوان درزگیر برای محافظت اتصالات در برابر باران مورد استفاده قرار میگیرد.در گازوئیل ( بنزین) بهعنوان تترا اتیل و تترا متیل سرب برای کاهش صدای موتور کاربرد دارد(pre-detonation ، pre-ignitionو pinking هم نامیده میشود) فروش بنزین سربدار در آمریکا از سال 1986 و در اتحادیه اروپا از سال 1999 ممنوع شد. سرب یک ابررسانا با دمای بحرانی K=20/7 c T ( 95/265 – درجه سانتیگراد)؟ میباشد.
به علت فراوانی سرب ( هنوز هم اینگونهاست) ، تهیه آسان، کارکردن آسان با آن ،انعطاف پذیری و چکش خواری بالا و پالایش راحت ، حداقل از 7000 سال پیش مورد استفاده بشر میباشد.در کتاب خروج ( بخشی از انجیل) به این عنصر اشاره شدهاست.کیمیاگران میپنداشتند سرب قدیمی ترین فلز بوده و به سیاره زحل مربوط میشود.لولههای سربی که نشانههای امپراتوری روم را حمل میکردند هنوز هم بکار میروند.نشان Pb برای سرب خلاصه نام لاتین آن plumbum است.
در اواسط دهه 80 تغییر مهمی در الگوهای پایان استفاده از سرب بوجود آمده بود.بیشتر این تغییر ناشی از پیروی مصرف کنندگان سرب آمریکا از قوانین زیست محیطی بود که بطرز قابل ملاحظهای استفاده از سرب را درمحصولات بجز باطری از جمله گازوئیل، رنگ،اتصالات و سیستمهای آبی کاهش داده یا حتی حذف کرد.
[ویرایش] جداسازی
سرب محلی در طبیعت یافت میشود اما کمیاب است.امروزه معمولاً سرب در کانیهایی همراه با روی ، نقره و ( بیشتر) مس یافت میشود و به همراه این مواد جدا میگردد.ماده معدنی اصلی سرب گالن(PbS) است که حاوی 6/86 سرب میباشد.
سایرکانیهای مختلف و معمول آن سروسیت ( PbCO3 ) و انگلسیت (PbSO4) میباشند.اما بیش از نیمی از سربی که امروزه مورد استفاده قرار میگیرد بازیافتی میباشد. سنگ معدن بهوسیله مته یا انفجار جداشده سپس آنرا خرد کرده و روی زمین قرار میدهند.بع از آن سنگ معدن تحت تأثیر فرآیندی قرار میگیرد
که در قرن نوزدهم در Broken Hill استرالیا بوجود آمد.یک فرآیند شناورسازی ، سرب و دیگر مواد معدنی را از پس ماندههای سنگ جدا میکند تا با عبور سنگ معدن ، آب و مواد شیمیایی خاص از تعدادی مخزن که درون آنها دوغاب همیشه مخلوط میشود ، عصارهای بوجود آید.درون این مخزنها هوا جریان یافته و سولفید سرب به حبابها میچسبد
و بصورت کف بالا آمده که میتوان آنرا جدا نمود.این کف ( که تقریباً دارای 50 سرب است) خشک شده سپس قبل از پالایش به منظور تولید سرب 97 سینتر میشوند. بعد ازآن سرب را طی مراحل مختلف سرد کرده تا ناخالصیهای(ریم) سبک تر بالا آمده و آنها را جدا میکنند.
سرب مذاب با گداختن بیشتر بهوسیله عبورهوا از روی آن وتشکیل لایهای از تفاله فلز که حاوی تمامی ناخالصیهای باقی مانده میباشد تصفیه شده و سرب خالص 9/99 بدست میآید.
[ویرایش] ایزوتوپها
سرب بطور طبیعی دارای چهار ایزوتوپ پایدار است : Pb-204(14)-Pb-206(241)-Pb-207(221)-Pb-208(524).سرب 206-207 و208 همگی پرتوزاد بوده و محصولات پایانی زنجیره فروپاشی پیچیدهای هستند که به ترتیب درU-238 ،U-235 وTh-232 رخ میدهند.نیمه عمرهای مساوی این آرایشهای فرسایشی بسیار متغیر است به ترتیب: 9 10 ،04/7 X 8 10X 47/4 و4/1 X 10 10سال .
هر کدام از آنها به نسبت Pb-204 تنها ایزوتوپ پایدار غیر پرتوزاد گزارش میشود.ترتیب نسبتهای ایزوتوپی برای بیشتر مواد معدنی طبیعی 0/30 –00/14 برای Pb-206/Pb-204، 15-17 برای Pb-207/Pb-204 و 50-35 برای Pb-208/Pb-204 میباشد اگرچه نمونههای بسیار زیادی خارج از این حوزه در نوشتهها به چشم میخورد.
[ویرایش] هشدارها
سرب فلز سمی است که به پیوندهای عصبی آسیب رسانده ( بخصوص در بچهها) و موجب بیماریهای خونی و مغزی میشود.تماس طولانی با این فلز یا نمکهای آن ( مخصوصاً نمکهای محلول یا اکسید غلیظ آن PbO2) میتواند باعث بیماریهای کلیه و دردهای شکمی شود.
مقادیر بسیار اندک سرب به روشهای مختلف قابل اندازه گیری است . یکی از روشهایی که حساسیت فوق العاده زیادی دارد روش اسپکترومتری جذب اتمی با کوره گرافیت می باشد .
ترکیبات مختلفی چون اسید نیتریک ، اسید فسفریک ویون کبالت (II) می توانند علامت جذبی بدست آمده برای سرب را افزایش دهند . استفاده از این روش برای آنالیز سرب با اصلاح کننده کبالت (ppm 1) دارای حد تشخیص ppb 59/1 و دقت 2/3% (RSD) می باشد .
منحنی کالیبراسیون سرب با این اصلاح کننده در محدوده ppb 59/1 تا 45/47 خطی است . سرب (II) در مقادیر کمتر از ppb بطور کمی از محلول آبی بر ستون پرشده با دی تیزون تثبیت شده بر روی آلومینای پوشیده شده با سدیم دودسیل سولفات در 6 =PH جذب می شود .
یون سرب جذب شده توسط اسید نیتریک 2 مولار بداخل فاز آبی برگردانده شده و به روش اسپکترومتری جذب اتمی با کوره گرافیت اندازه گیری می گردد . این روش با استفاده از اصلاح کننده کبالت (II) دارای حد تشخیص ppb 4/0 و دقت 3/2% (RSD) می باشد . منحنی کالیبراسیون بدست آمده در محدوده ppb 4/0 تا حدود 8/23 خطی است .
در جداسازی سرب یونهای طلا (3+) ، نقره (1+) ، آنتیمون (2+) ، آرسنیک (3+) ، بیسموت (3+) ، روی (2+) ، نیکل (2+) ، آهن (3+) ، قلع (2+) و تالیم (1+) ایجاد مزاحمت می کنند که می توان مزاحمت برخی از آنها را با استفاده از محلولهای 1/0 مولار سیترات سدیم و سیانید پتاسیم به عنوان استتار کننده .
سرب عامل خطرساز
مسمومیت با سرب در کودکان موجب کاهش ضریب هوش – اختلالات رفتاری – کم خونی – تنشهای عصبی و ضعف دید می شود . و در بزرگسالان نیز موجب بیماری گوارشی ، اختلال عصبی ، کلیوی و فشار خون می گردد .
سرب در هوا ، گرد و خاک و آب های آلوده وجود دارد و از راه گوارش و تنفس وارد بدن می شود .
دانلود این فایل
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
دانلود بررسی ارتباط آموزشهای فنی و حرفه ای رسمی با نیازهای بازار
دانلود مقاله مدیریت کشاورزى تحت word
دانلود پاورپوینت جمعیت شناسی :سازمان ملل متحد تحت word
دانلود آزمایش ثبات رنگ کالاهای نساجی تحت word
دانلود پاورپوینت داروهای روان گردان25 اسلاید تحت word
دانلود پاورپوینت بیوگرافی حسین امانت تحت word
[عناوین آرشیوشده]