دانلود مقاله بوم شناسی – اکولوژی تحت word دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله بوم شناسی – اکولوژی تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله بوم شناسی – اکولوژی تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله بوم شناسی – اکولوژی تحت word :
بوم شناسی – اکولوژی
ماهیت تحول و بلوغ ، جایگزین شدن منظم و جهتدار جامعههای زنده ، یکی پس از دیگری است. توالی ، با استقرار کمنیازترین جامعهها آغاز میشود و هر جامعهای شرایط محیط را برای استقرار جامعهای دیگر ، جامعهای پرنیاز تر ازخود ، آماده میسازد. به تعبیری دیگر علت توالی ، نوسان توان رقابت جانداران به دنبال تحول در شرایط محیط است. به عنوان مثال در محیط متشکل از یک لایه چند سانتیمتری خاک ، بوتهها بهتر از درختچهها رشد میکنند. اما وقتی ضخامت خاک افزایش یافت ، توان رقابت درختچهها در برابر بوتهها بالا میرود و جایگزین شدن درختچهها در محل استقرار قبلی بوتهها را ممکن میسازد.
جهات تغییرات در ضمن توالی
همزمان با وقوع توالی ، بسیاری از مشخصات اکوسیستم هر کدام در مسیر معینی تغییر مییابند و یا به بیان دقیقتر وقوع توالی معلول تغییر در عدهای از ویژگیهای اکوسیستم است. برای آسانی بیان جهات تغییر در طی توالی میتوان به صورت زیر طبقهبندی کرد.
• از لحاظ توده زنده و انرژی.
• از لحاظ چرخههای مواد.
• از لحاظ ساختار اکوسیستم و جامعه زیستی.
• از لحاظ ثبات اکوسیستم.
• از لحاظ استراتژی کلی اکوسیستم.
تقسیمات توالی
توالی اولیه
نوعی از توالی که برای نخستین بار در یک منطقه رخ میدهد.
توالی ثانویه
در مناطقی که توالی اولیه به صورت کامل یا نزدیک کامل رخ داد و جامعه زیستی متعادل با شرایط محیط استقرار یافته ، به دلیل اثر عوامل بیرونی ، خواه مستقل از دخالت انسان و خواه ناشی از دخالت انسان.
توالی درونزا
مراد از توالی درون زا یا منبعث از درون یا ایجاد شده بوسیله خود، نوعی از توالی است که بدون دخالت عوامل بیرون از خود اکوسیستم نظیر تغییر در شرایط اقلیمی یا حریق و سیل رخ میدهد.
توالی برونزا
شکلی از توالی است که از تاثیر یک عامل بیرونی یعنی عاملی غیر از تحول درونی اکوسیستم نشات میگیرد. مثلا جایگزین شدن پوششهای گیاهی پس از دروههای یخبندان و افزایش تدریجی دما و تبدیل منظم اقلیم رخ میدهد.
توالی اتوتروفیک
این نوع توالی به لحاظ تعداد و سطح وقوع توالی بیشترین شکل توالی را تشکیل میدهد. وجه مشخصه اصلی در این نوع توالی برتری تولید بر مصرف در طی مراحل توالی است.
توالی هتروتروفیک
به لحاظ تعداد و سطح وقوع این شکل از توالی محدودتر از نوع قبلی است. در این نوع توالی طی مراحل اولیه توالی ، نقش هتروتروفها یا مصرف کنندهها بر نقش اوتوتروفها یا تولید کنندهها برتری دارد.
کلیماکس
آخرین نوع اکوسیستم است که در پایان توالی در یک منطقه استقرار مییابد. تعریف رایجتر کلیماکس ، اکوسیستم متعادل یعنی در حال تعادل پایدار با محیط است.
زنجیر غذایی و شبکه غذایی در اکوسیستم
در دانش اکولوژی هر یک از از سطوح انباشتگی مواد آلی یا انرژی را یک پله غذایی یا یک سطح غذایی (trophilevel) مینامند و تولید کنندهها بالطبع سطح اول و هر یک از ردیفهای مصرف کننده ، یک سطح دیگر تلقی میشوند. این زنجیرههای غذایی مستقل از هم نیستند و بین اکثر زنجیرههای غذایی حلقههای مشترک وجود دارد.
برای مثال در یک اکوسیستم مرتعی ، یک زنجیره غذایی با سه حلقه گیاه ، خرگوش و گرگ استقرار مییابند و زنجیر دیگری نیز با سه حلقه گیاه ، گوسفند و گرگ تشکیل میشود. حلقه سوم بین دو زنجیر مشترک است. پس گرگ این دو زنجیر را بهم پیوند میدهد. مجموعه زنجیرههای غذایی را که باهم حلقههای مشترک دارند در اصطلاح رشته یا شبکه غذایی (tood Web) مینامند.
هرمهای اکوسیستم
هر چقدر از پله پایینتر اکوسیستم به طرف پلههای بالاتر پیش رویم، تعداد موجودات زنده پلهها کمتر میشود، در واقع میتوان گفت مقدار انرژی انباشته در پلههای اکوسیستم از پایین به بالا به تدریج کاهش مییابد. توجه به این مطلب ، انگیزه اصلی طرح مبحثی تحت عنوان هرمهای اکوسیستم است. اگر در یک اکوسیستم ، موجودات زنده پله اول را یک جا جمع کنیم و بعد موجودات زنده پلههای دیگر را به همان توالی طبیعی به ترتیب پلهها روی هم قرار دهیم، شکل عمومی آنها ، به صورت یک هرم خواهد بود.
اگر گیاهان و حیوانات موجود در اکوسیستم از نظر مدت زمان رشد ، حجم و وزن بدن با همدیگر هماهنگ باشند میتوان از هرم تعداد ، به عنوان هرم وزن استفاده نمود به این نوع هرم ، هرم وزن زنده یا توده زنده نیز گفته میشود. اما شرط اصلی این هرم این است که همه موجودات زنده همه پلههای آن یکساله باشد اگر بیشتر از این باشد هرم وزن زنده گویایی خود را از دست میدهد.
چرا که در اینحالت ، وزن زنده جانداران مختلف در این هرم ، در طول یکسال یکسان نخواهد بود. مثلا وزن زنده مصرف کنندگانی مانند فیل و زرافه ، در یکسال تفاوت فاحشی خواهد داشت. به خاطر همین ، هرم انرژی مطرح گردید که منظور از آن ، محاسبه مقدار انرژیای است که در مدت معینی در هر کدام از پلههای اکوسیستم ذخیره میشود در اینحالت مقدار انرژی انباشته شده در مدت معین مثلا یکسال ، ملاک رسم هرم قرار میگیرد
عوامل موثر در رشد اکوسیستم
آب و هوا
از این عوامل میتوان به نور ، دما ، رطوبت هوا ، جو زمین ، باد و آتش اشاره کرد. تاثیر نور بر روی حیات گیاهی در اکوسیستم در تولید کلروفیل ، تاثیر بر میزان تعرق ، توزیع گیاهان به موجب عرض جغرافیایی و فتوپریودیسم و بر روی جانوران به صورت تاثیر بر سوخت و ساز ، تولید مثل ، توسعه ، تغییرات رنگ و ; میباشد. دما بر روی گیاهان و جانوارن بر روی متابولیسم ، تولید مثل و رنگ و مورفولوژی آنها تاثیر میگذارد. رطوبت نقش مهمی را به طرق گوناگون در زندگی گیاهان و جانوران ، ایفا میکند.
عوامل ادافیک
به کنترلهای زیست محیطی که به خاک وابسته هستند، عوامل ادافیک میگویند. اهمیت خاک به عنوان مهمترین عامل زیست محیطی برای همگان مشهور است. در جغرافیای زیستی رابطه بین خاک و رشد گیاهان با اشاره ویژه به نقش آن در عرضه مواد مغذی معدنی از اهمیت زیادی برخوردار است.
ناهمواری
اجتماعات گیاهی با افزایش ارتفاع ، ناهمواریها و کوهها تغییر میکنند. سطح برجستگی تمام عوامل زیست محیطی آب و هوایی را دگرگون میسازد. آثار اساسی تغییر ارتفاع جغرافیایی توسعه تغییرات محلی دامنهها ، شیبها و شکل آنها افزایش مییابد تا موزائیک اکوسیستمها را که ارتباط نزدیکی با شکل خشکی دارند ، ایجاد کنند.
توالی
گرچه اجتماع نمونه ، تعادل را با شرایط متداول زیست برقرار میکند، در طبیعت این مورد به سختی میتواند واقعی باشد. اجتماعات پایدار نیستند ولی دینامیک هستند و در زمان و مکان کم و بیش منظم تغییر پیدا میکنند. محیط زیست بنا به تغییرات در عوامل آب و هوایی و فیزیوگرافیکی و فعالیتهای گونههای اجتماعی آنها در حال تغییر است. این تغییرات ادامه مییابد و اجتماعات متوالی یکی پس از دیگری در همان پهنه توسعه پیدا میکنند تا اجتماع پایانی برای دوره زمانی ویژهای کم و بیش پایدار شود. حالت برای اولین بار عبارت توالی را برای تغییرات در اجتماعات مورد استفاده قرار داد.
اجتماعات کم و بیش پایدار در توالی که قادر به برقراری نوعی تعادل با شرایط زیست محیطی یک پهنه هستند، توسعه یک اصطلاح که برای اولین بار دانشمندی به نام کلمنتز در سال 1916 آن را ابداع کرد، یعنی اوج مشخص میشوند. این دانشمند اوج را به این صورت توضیح میدهد. اوج یک واحد است و شاخص آب و هوای یک پهنه بشمار میرود. در یک پهنه آب و هوایی ویژه اجتماعات اوج تنها با گونههای غالب مشخص میشوند. اجتماع اوج برای یک موجود به مانند متولد شدن ، رشد ، توسعه و بالغ شدن میتواند مطرح گردد.
تنوع
مطالعه تنوع گونههای در حال تغییر در زمان ، یک جنبه مهم از مفهوم اینکه چرا بسیاری از انواع مختلف گیاه و جانور وجود دارند و اینکه چرا در قسمتهای معینی از کره زمین متمرکز هستند، محسوب میگردد. یک مثال ساده در ارتباط با هجوم گیاهان در ارتباط با پسروی یخچالهاست. شرایط گرمتر موجب ذوب یخ میشوند. آسیب دیدگی یک جنگل منطقه گرمسیری توسط مرگ یک درخت قدیمی یا توسط تخریب باد ، توسط هجوم و رشد گیاهان کامل میشود.
یکی از اهداف انسان در مدیریت زمین به افزایش تنوع موجودات مربوط میشود. تنوع گونههای جانوری به پیچیدگی ساختاری گیاهان ارتباط دارد. هر قدر تنوع پوشش گیاهی بیشتر باشد، جانوارن بیشتری را میتوان یافت. به عنوان مثال بر روی بوته گز میتوان شاهد 100 حشره بود، در حالی که بر روی یک درخت چنار تنومند یک میلیون حشره قرار دارد. جنگلهای با تنوع پوشش گیاهی باید تنوع حیات جانوری را به همراه داشته باشند.
نیش اکولوژیکی
نیش اکولوژیکی یا میدان زیست برای اولین بار توسط گرنیل (1971) برای توصیف مسکن طبیعی کوچک بکار رفت. بر طبق نظر این دانشمند ، میدان زیست واحد توزیعی اصلی و نهایی بشمار میرود که در آن هر گونه توسط محدودیتهای مشخص ساختاری آن مشروط میشود. میدان زیست که به معنی جا و فعالیت در آن است، هرگز با واژه زیستگاه طبیعی تناقض ندارد، زیستگاه طبیعی جایی است که یک موجود میتواند آن را پیدا کند. میدان زیست بوم شناختی فضای طبیعی اشغال شده توسط یک موجود است و همچنین نقش عملکردی آن در اجتماع و نیز موقعیت آن در گرادیانهای زیست محیطی که شامل دیگر شرایط موجود میشود، ایفا میکند.
دانلود این فایل
دانلود طرح (کارآفرینی) طرح تکثیر و پرورش آبزیان تحت word دارای 97 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود طرح (کارآفرینی) طرح تکثیر و پرورش آبزیان تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود طرح (کارآفرینی) طرح تکثیر و پرورش آبزیان تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود طرح (کارآفرینی) طرح تکثیر و پرورش آبزیان تحت word :
تکثیر و پرورش آبزیان به منظور تولید و تأمین بخشی از پروتئین مورد نیاز کشور ، مطلوب تربیت نیروی انسانی ماهر در زمینه دانش و فن آوری این علم به عنوان پایه و اساس زمینه های تولید مورد توجه قرار گرفته است . در آبهای داخلی کشور علاوه بر منابع آبی طبیعی و نیمه طبیعی جهت پرورش آبزیان امکانات وسیعی در زمینه تکثیر و پرورش ماهیان سردابی وجود دارد که در حال حاضر تنها از معدودی از این امکانات استفاده می گردد که یکی از علل اصلی آن نداشتن اطلاعات فنی و تجربیات لازم در زمینه تکثیر و پرورش این گونه ماهیان می باشد .
اغلب پرورش دهندگان هم که به این امر اشتغال دارند به علت نداشتن اطلاعات کافی علمی و فنی بعضاً دچار ضرر و زیان شیلات ایران که علاوه بر ماهیدار کردن منابع آبی کشور و حفظ ذخایر آبزیان کار خدمات رسانی به دست اندرکاران خصوصی پرورش ماهی را نیز به عهده دارند دارند جهت آموزش و ارتقاء دانش فنی پرورش دهندگان در زمینه های نیازماندیهای محیطی آزاد ماهیان ، انتخاب زمین و طراحی کارگاه ، پرورش ماهیان مولد ، تکثیر و تولید لارو بچه ماهی بازاری ، تغذیه صحیح و اصولی ماهی ، نیازهای غذایی آزاد ماهیان ، حمل و نقل و جابه جایی تخم و بچه ماهی و ماهی بازاری ، بهداشت و کنترل بیماریها و کاربرد فن آوری جدید در زمینه های مختلف اقدام به تشکیل دوره های آموزشی کوتاه مدت نموده است.
زندگی وحیات بدون وجود انرژی غیرممکن وغیرقابل تصور است .
با توجه به روند روزافزون افزایش جمعیت و لزوم کسب انرژی و ادامه زیست ، آبزیان و فرآورده های آن جایگاه ویژه ای را در میان سایر منابع مواد غذایی و انرژی زا کسب نموده است .
ماهیان متعلق به گروه حیوانات خونسرد یا پویی کیلوترم (Poikilo therm) بوده و حرارت بدنشن با شرایط زیست محیطی سازگاری و تطبیق یافته است و به دلیل دارا بودن خصوصیات ویژه زیست شناختی مزایای بیشتری بر سایر منابع تولید پروتئین و رشته های دامپروری دارند .
امروزه با پیشرفت فن آوری و روش های مدرن صیادی تحولات بی شماری در امر صید محصولات آبزی حاصل گردیده و آمار جهانی نشانگر آن است که پرورش و تولید آبزیان در آبهای داخلی روند رشد قابل ملاحظه ای را در پیش گرفته است . پرورش ماهیان سردابی و آزاد ماهیان امروزه در اکثر کشورهای اروپایی ، آمریکا، خاور دور و برخی کشورهای آسیایی متداول گشته و در حال توسعه است . مؤسسات پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان که بهترین بازدهی و سازگاری تولید را در بین انواع آزاد ماهیان در سراسر جهان نشان داده است از نظر جغرافیای اقتصادی بیشتر در مکانهایی قرار گرفته است که با آب کافی سطحی و قابل استفاده مشخص می گردد .
دانلود این فایل
دانلود تحقیق اصول مدیریت کیفیت تحت word دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود تحقیق اصول مدیریت کیفیت تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود تحقیق اصول مدیریت کیفیت تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود تحقیق اصول مدیریت کیفیت تحت word :
چکیده
این سند هشت اصل مدیریت کیفیت که در استانداردهای سیستم مدیریت کیفیت بر مبنای سری ایزو 9000-2000 کاربرد دارد را معرفی مینماید. مدیریت ارشد هر سازمان میتواند از این اصول بعنوان چارچوبی برای راهنمایی سازمان خویش به منظور بهبود عملکرد ها استفاده نماید.
منبع : Intrnational Organization for Standardization. 2006. Quality management principles. http://www.iso.ch/iso/en/iso9000-14000/understand/qmp.html
اصل اول: تمرکز بر مشتری (Customer Focus)
هر سازمانی به مشتریان خود وابسته است و باید نیازهای حال و آینده آنان را درک نماید و نیازمندی های مشتریان خود را برآورده نماید. علاوه بر این سازمان ها باید برای عبور از انتظارات مشتریان خود برنامه ریزی و تلاش نمایند.
تمرکز بر مشتری و درک نیازهای حال و آینده او باعث پاسخگویی منعطف و سریع سازمان به فرصت های بازار و در نتیجه افزایش سود سهام و سهم بازار برای سازمان خواهد شد.
رضایت مشتریان با افزایش اثربخشی بکارگیری منابع سازمان، افزایش یافته و بهبود وفاداری مشتری به سازمان باعث ماندگاری در تجارت می گردد.
بکارگیری اصل تمرکز بر مشتری عموما باعث می گردد که سازمان:
برای درک نیازها و انتظارات مشتریان تحقیقات لازم را صورت دهد.
از ارتباط اهداف سازمانی با نیازها و انتظارات مشتریان اطمینان حاصل نماید.
ارتباطات درون سازمانی را در راستای نیازها و انتظارات مشتریان هدایت نماید.
رضایت مشتریان را اندازه گیری نموده و بر مبنای نتایج حاصل از آن اقدام نماید.
ارتباطات با مشتریان را به صورت سیستمی مدیریت نماید.
از وجود توازن بین رضایتمندی مشتریان و سایر ذینفعان سازمان (نظیر مالکین، کارکنان، سرمایه گذاران، انجمن ها و مجامع محلی) اطمینان حاصل نماید.
اصل دوم: رهبری در مدیریت (Leadership)
مدیر سازمان که از منش رهبری برخوردار است باید مقاصد و جهت گیری یکنواختی را در سازمان ایجاد نماید و محیط داخلی سازمان را به گونه ای ایجاد و نگهداری نمایند که کارکنان بتوانند در دستیابی به اهداف سازمانی کاملا مشارکت نمایند.
مدیریت سازمان با منش رهبری باعث می گردد کارکنان مقاصد و اهداف سازمانی را درک نموده و برای دستیابی به آنها از انگیزه کافی برخوردار شوند. علاوه بر این با بکاربستن منش رهبری فعالیت های سازمان ارزیابی شده و در مسیری یکسان، منظم گردیده و استقرار می یابد و در نتیجه فقدان ارتباط بین سطوح مختلف سازمان به حداقل خود خواهد رسید.
بکارگیری اصل رهبری در سازمان عموما باعث می گردد که:
نیازهای تمامی ذینفعان سازمان شامل مشتریان، مالکین،کارکنان، تامین کنندگان، سرمایه گذاران، انجمن هاو مجامع محلی در نظر گرفته شود.
اهداف چالش برانگیز با زمانبندی مشخص تنظیم گردد.
ارزش های مشترک، مدل های اخلاقی و جوانمردی در تمامی سطوح سازمان ایجاد شده و تقویت گردد.
اعتماد ایجاد گردیده و ترس از میان برود.
کارکنان با منابع مورد نیاز، برخوردار از آموزش و آزادی عمل با داشتن مسوولیت و پاسخگویی فعالیت نمایند.
کارکنان برای نقش و سهم خود امیدوار و دلگرم گردیده و آنرا تشخیص دهند.
اصل سوم: مشارکت کارکنان (Involvement of people )
کارکنان جوهره سازمان بوده و مشارکت آنها باعث خواهد گردید تا توانایی هایشان مزیت سازمان محسوب گردد. ایجاد انگیزه، تعهد و مشارکت کارکنان نسبت به سازمان، نوآوری و خلاقیت در پیشبرد اهداف سازمان را به ارمغان خواهد آورد.
ایجاد مسوولیت پاسخگویی کارکنان در رابطه با عملکردشان و همچنین ایجاد اشتیاق در مشارکت و همکاری ایشان زمینه ساز بهبود مستمر در سازمان خواهد بود.
بکارگیری اصل مشارکت کارکنان در سازمان عموما باعث می گردد که:
کارکنان اهمیت همکاری و نقش خود را در سازمان درک کنند.
کارکنان محدودیت های عملکردشان را شناسایی کنند.
کارکنان مالکیت مسایل را پذیرفته و مسوولیت حل آنها را عهده دار شوند.
کارکنان عملکرد خود را در راستای مقاصد و اهداف شخصی ارزیابی نمایند.
کارکنان فعالانه فرصت های افزایش صلاحیت، دانش و تجربه خود را جستجو نمایند.
کارکنان آزادانه دانش و تجربیات خود را به اشتراک گذارند.
کارکنان آشکارا در خصوص مسایل و عواقب آن بحث کنند.
اصل چهارم: رویکرد فرایندی (Process approach)
نتایج مورد نظر در سازمان هنگامی که فعالیت ها و منابع مرتبط به صورت فرایندی مدیریت می شوند، با اثربخشی بیشتر حاصل می گردند. رویکرد فرایندی باعث هزینه کمتر و چرخه زمانی کوتاهتر در استفاده از منابع بوده و نتایج بهبود یافته، سازگار و قابل پیش بینی را برای سازمان به ارمغان خواهد آورد. همچنین رویکرد فرایندی بر فرصت های بهبود متمرکز خواهد گردید و آنها را اولویت بندی می نماید.
بکارگیری اصل رویکرد فرایندی در سازمان عموما باعث می گردد که:
فعالیت های ضروری به منظور دستیابی به نتایج مورد نظر به صورت سیستمی تعریف شوند.
مسوولیت و پاسخگویی برای مدیریت فعالیت های کلیدی به صورت شفاف ایجاد گردد.
قابلیت فعالیت های کلیدی اندازه گیری و تجزیه و تحلیل گردد.
فصول مشترک فعالیت های کلیدی در تعامل با بخش های سازمان شناسایی گردد.
بر عواملی نظیر منابع، روش ها و مواد که فعالیت های کلیدی سازمان را بهبود خواهند بخشید، تمرکز گردد.
ریسک ها، پیامدها و اثرات فعالیت های مشتریان، تامین کنندگان و سایر ذینفعان ارزیابی گردد.
اصل پنجم: رویکرد سیستمی به مدیریت (System approach to management)
شناسایی، درک و مدیریت فرایند های مرتبط به هم بعنوان یک سیستم، کارآیی و اثربخشی سازمان را در دستیابی به اهداف خود بهبود می بخشد.
دانلود این فایل
دانلود گزارش کاراموزی برق,ابزار دقیق و سیستم کنترل در شرکت میسان تحت word دارای 99 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود گزارش کاراموزی برق,ابزار دقیق و سیستم کنترل در شرکت میسان تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی ارائه میگردد
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود گزارش کاراموزی برق,ابزار دقیق و سیستم کنترل در شرکت میسان تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود گزارش کاراموزی برق,ابزار دقیق و سیستم کنترل در شرکت میسان تحت word :
دانلود گزارش کاراموزی برق,ابزار دقیق و سیستم کنترل در شرکت میسان تحت word در 99 صفحه ورد قابل ویرایش
فصل اول : آشنای کلی با مکان کار آموزی و شرکت میسان 4
فصل دوم : سیستم ها برقی ، باطری و شارژر 8
سیستم برقی 11
شناسایی دستگاه تست خط ارت 17
باطری و شارژر 34
نمایش گرها 37
قطع اضطراری هر دو شارژر 42
مشخصات فنی تابلو توزیع 47
فصل سوم : ابزار دقیق 53
اصطلاحات ابزار دقیق 56
جریان سنج مغناطیسی 66
اندازه گیری مقاومت 73
کلیبراسیون 89
فصل چهارم: سیستم کنترل و PLC 94
ساختار سیستم کنترل 99
کنترل کننده PLC 106
تنظیم آدرس کارت های ورودی و خروجی 111
فصل پنجم: نقشه و شکل های ضمیمه 118
مقدمه
با پیشرفت الکترونیک و ایجاد حوزه های تخصص نیاز به مهندسین تکنسین ها و طراحان در عرصه مختلف صنعتی فنی و مهندسی شرکت ها و کارخانجات روز به روز بیشتر می شود ارضاء این نیاز مستلزم تربیت و آموزش نیروی انسانی در دانشگاهها و مراکز آموزشی عالی می باشد .
ولی متاسفانه چون بیشتر در دانشگاهها درسها جنبه تئوری و غیره کاربردی دارد وجود واحدی به نام کار آموزی نیاز اساسی می باشد .
رفتن دانشجو به یک مرکز صنعتی باعث اتصال و ارتباط تئوری و عملی می شود البته به شرط اینکه دانشجو به مرکز صنعتی خوبی معرفی شود در صنعت بهترین مکان کار آموز جایی است که در آن پروژه احداث می شود .
در کار آموزی همین اینکه دانشجو با قسمت های یک مرکز صنعتی اعم از خدمات تولیدی نگهداری مفهوم برخی کلماتی مثل کارفرما پیمانکار ناظر و غیره آشنا می شود خود تجربه گرانبهایی است این مدت که اینجانب در کارآموزی به سرمی بردم با قسمت ها و موضوعات بسیار مختلفی سر و کار داشته ام که بعضا از آنها با رشته ام (الکترونیک)اصلا ارتباطی نداشت ولی تجربه بسیار خوبی بود در کل به نظر من کار آموزی نقطه عطف علم و عمل است که باید هر دانشجویی آنرا بگذراند .
جواد رضایی تابستان 84
این گزارش از پنج فصل تشکیل شده است که به طور اجمالی در زیر آمده است.
فصل اول : در این فصل در مورد اشنایی کلی با مکان کار آموزی و شرکت میسان توضیحاتی آمده است .
فصل دوم: در این فصل آشنایی کلی با سیستم برق کارگاه برخی ادوات و تجهیزات برقی نحوه کابل اندازی و شناسایی تابلو های برقی و باطری و شارژر می باشد .
فصل سوم : ابتدا آشنایی کلی با تجهیزات ابزار دقیق و اصطلاحات آن و اندازه گیری برخی کمیت ها مانند دما فشار و نیز طریقه کالبراسیون تجهیزات ابزار دقیق می باشد سپس شکل برخی ولو ها و ... آمده است
فصل چهارم : در این فصل به طور کلی از سیستم کنترل حاکم بر کارگاه که همان dcs می باشد بیان می شود و بعد در مورد PLC تغذیه آن و کارتهای آن و ... بحث می شود .
فصل پنجم : در این فسصل که فصل آخر می باشد برخی نقشه ها و دیاگرام تعدادی تابلو های توزیع که تشکیل از مدار فرمان و فرمان و مدار قدرت و مدار کنترل بانک خازنی و... م نیز یک نمونه دیتا شیب کالیبراسیون تجهیزا ابزار دقیق آمده است .
فصل دوم: سیستم های برقی ، باطری و شارژر
مقدمه:
برق ( electricity (:
برق صورتی از انرژی است که برای انسان بسیار مفید و دارای کارائی بسیار بالا است به طوری که اگر لحظه ای برق در جاهای حساس مثل نیروگاهها (اتمی – حرارتی و ... )، بیمارستانها و ... قطع شود فجایعی رخ می دهد که جبران نتایج آن گاه به سالها زمان و هزینه های هنگفت منجر می شود.
حال موضوع بحث ما پیرامون برقی است که در صنعت کاربرد دارد. هر چه قدر یک مرکز صنعتی پیشرفته تر و حساس تر باشد سیستم برقی و تغذیه آن نیز حساس تر است.
سیستم برق صنعتی مرکز (electrical industry center system ) :
برای آن که برق از محل تولید به مرکز مصرف برسد باید تغییراتی روی آن صورت گیرد این تغییرات مطابق مراحل زیر است:
ابتدا برق 63 kv و 20 kv از نیروی حرارتی شازند تولید و توسط خطوط انتقال فشار قوی به آن جا منتقل می شود در ابتدا ولتاژ 63 kv وارد پست اولیه شده و توسط ترانسفورماتورهای کاهنده پر قدرت تبدیل به 20 kv می شود. حال دو لاین 20 kv در اختیار داریم که هر دو وارد واحد توزیع برق MCC ( supply power electrical) شده که به نام MCC یک خوانده می شود.
بعد از آن لاین ورودی MCC تبدیل به سه لاین KV 20 0.4و دولاینKV 20 3.3 می شود. حال 5 لاین ولتاژ داریم که وارد MCC ( واحد توزیع برق ) شماره 2 شده خروجی تبدیل به 5 لاین KV 4. 0 می شود. از MCC شماره 2 به کلیه قسمتها برقی سه فاز با ولتاژ V 330 /400 توزیع می شود.
برای این که این بحث را بهتر دنبال کنیم بلوک دیاگرام سیستم برقی از تولید تا مصرف در صفحه بعد آمده است.
سیستم برقی: کل سیستم برقی از چند بخش تشکیل شده است.
که در این جا به توضیح موارد 1 و 2 می پردازیم:
1- سیستم روشنایی ( lighting )
2- سیستم ارت ( Earthtig )
3- سیستم مخابرات ( communication )
4- سیستم حفاظت کاتدیک ( cathodic protection )
5- حفاظت گرمایی ( Electronical Heat Trace )
1- سیستم مخابرات: این بخش از چهار قسمت عمده تقسیم شده است.
الف: تلفن آتش: این تلفن ها در محلهایی که احتمال آتش سوزی در آنها وجود دارد نصب شده است و مستقیماً قسمت آتش نشانی وصل شده است.
ب: تلفن: برای ارتباط با بخش های داخلی و اتاق کنترل این تلفن ها در محوطه نصب شده است.
پ: اسپیکر: سیستم پیجینک که در هر قسمت و ساختمان یک اسپیکر نصب شده است.
ت: intercom : دارای مصارف چند منظوره است هم تلفن ارتباطی با داخل و هم با بی سیم و هم با اتاق کنترل در ارتباط است.
دستورالعمل های کابل کشی :
در کابل کشی نکات زیر را باید مورد توجه قرار داد این موارد از تجربیات کاری بدست آمده است.
CablE Laying
1- تمام فایل ها باید بر طبق نوع کابل و راهنمایی های conduc که در طراحی مشخص شده است نصب شود.
2- کابل ها بر طبق نقشه طراحی کشیده می شوند.
3- شعاع خمش کابلها نباید از مقدار mic طراحی شده کمتر باشد.
4- در طی کابل کشی کابل ها نباید آسیب ببینند. برای این منظور قبل از پر کردن کانال ها و یا ثابت کردن نهایی یک چک توسط megohmmeter باید صورت گیرد.
5- کابل ها باید tag داشته باشند. ( منظور از tag همان شماره روی کابل است.)
6- به طور کلی کابل ها باید با سینی ها و کابل ها ثابت شوند.
7- ترمینال کابل ها باید به درستی نصب شود.
8- کابل های خاکی باید به درستی پوشیده شوند.
9- کابل ها باید به وسیله ( equipment مخصوص به خود وصل شده باشند.
10- کابل ها به دیوارها و سقف ها باید به درستی محکم شوند و جایی که مواد قابل اشتغال انتشار دارند و آتش و مواد سوختنی و ...... هستند باید محافظت شوند.
11- کابل ها و هدایت کننده ها باید شماره شناسایی داشته باشند.
12- تمام کابل ها و هادی ها باید به درستی در ترمینال ها و jB ها متصل شوند.
13- تمام کابل ها و هدایت کننده ها باید به Panel و jB محکم شوند.
کابل اندازه ای در تاسیسات صنعتی :
برای کابل کشی در تاسیسات صنعتی باید از اصول و برنامه ای خاص استفاده کرد کابل ها باید از روی سینی های فولادی عبور داده شوند در کابل کشی و چگونگی سینی ها و لدرها و ......... باید نکات زیر در نظر گرفته شود:
Cable ladder / Tray / conduit
1- سینی ها و sapporte : cordait های حفاظتی باید به طور صحیح نصب شوند و از منبع گرمایی با یک فاصله ردیف شوند و بایست به منبع گرمایی ( source heat ) shield شوند.
2- شعاع خم conduit ها نباید کمتر از مینیمم شعاع خود کاندویت باشد.
3- انتهای آزاد conduit ها نباید خاری داشته باشد تا به کابل ها صدمه بزند.
4- پیچ و مهره هایی که برای بسته شده کاندویت ها به کار می روند باید محکم بسته شوند و روغن کاری شوند.
5- کاندویت ها و لوله هایی که استفاده نمی شوند باید داخل آنها تمیز باشد و سر آنها محکم نباشد.
6- برای جاهایی که لازم است conduit ها و سینی ها ladder در برابر خوردگی باید انجام شود.
7- کابل های داخلی در تابلوها و جعبه و equitment ها باید خوب بسته شوند و توسط گلند محکم شوند.
حفاظت کاتدی (cathodic proteoction system ) : در سیستم لوله کشی زیر زمینی برای این که لوله ها حالت خوردگی پیدا نکنند و زنگ نزنند از سیستمی تحت عنوان حفاظت کاتدی استفاده می شود. چگونگی کار این سیستم را در این جا مورد بحث و بررسی قرار می دهیم این حفاظت برای جلوگیری از خورده شدن لوله های under ground استفاده می شود.
کلید ( CHARGER ON/ OFF):
توسط این کلید می توان AC ورودی شارژرها را قطع و وصل نمود. در شرایط عملکرد عادی این کلید باید در وضعیت وصل باشد. در صورت قطع این کلید نمایشگر CHARGE FAIL در پانل نمایشگر شارژر مربوطه با اندکی تأخیر روشن خواهد شد و در نتیجه عمل شارژر باطری ها و تغدیه بار توسط شارژر دیگر انجام می پذیرد.
کلیدCHARGER RESET) ):
با وقوع اضافه ولتاژ در خروجی یکسوساز، فرمان گیت تریستورها توسط مدار کنترل الکترونیک قطع و نمایشگرهای DC HIGHVOLTAGE و CHARGER FAIL روشن می گردند. در صورت برطرف اشکال، با فشردن کلید، RESET CHARGER ، نمایشگرهای فوق الذکر خاموش شده و فرمان برای گیت تریستورها ارسال می گردد. ( تا زمانی که اشکال فوق برطرف نشده باطریها توسط شارژر دیگر شارژ و تغذیه می گردند. )
کلیدINITDAL / AUTO ) ):
توسط این کلید می توان شارژرها را در یکی از دو وضعیت شارژ اتوماتیک و یا
INITDAL قرار داد. درحالتINITDAL توسط پتانسیومتر INITDAL CHARGING روی پانل نمایشگر شارژرها، امکان تغییر جریان شارژ باطری ها را در محدوده 0 تا 0.3C5 وجود دارد. در صورتی که ولتاژ باطری ها به حداکثر ولتاژ شارژر اولیه (1065V/Cell ) برسد، شارژر به صورت خودکار به حالت شارژ اتوماتیک می رود. توجه داشته باشید که این عمل در صورتی قابل اجراست که شارژ در وضعیت( ONLOAD) نباشد.
کلیدFLOAT/ AUTO/ QUICK) ):
این کلید دارای سه حالت 1- شناوری، 2- اتوماتیک، 3- سریع می باشد.
در حالت 1 شارژر به طور دائم در وضعیت شارژ شناور قرار خواهد گرفت.
در حالت 2، شارژر با توجه به شرایط باطری می تواند در دو وضعیت شارژ شناور یا شارژ تعادل قرار گیرد. و در وضعیت 3 که کلید برگشت پذیر است، با تنظیم Timer شارژر به صورت تعادلی ( سریع ) در مدت زمان تعیین شده باطری ها را شارژر نمود و سپس به حالت Float ( شناور ) به صورت اتوماتیک برمی گردد. این تایمر به صورت الکترونیکی بوده و در روی برد کنترل شارژر تعبیه گردیده است. clock این تایمر که با پتانسیومتر P22 تنظیم می گردد و مقدار زمان با JUMPER ، ( J5 ) می تواند از 42 ثانیه تا حدود 24 ساعت (42*2n-1) به صورت پله ای تنظیم گردد. همچنین شارژر دارای تایمر الکترونیکی دیگری نیز هست. این تایمر هنگامی که AC FAULT برای مدت مشخصی ( قابل تنظیم با J6 ) وجود داشته باشد، شارژر را به مد می برد. لازم به توضیح است که clock این تایمر نیز با همان P22 تنظیم می گردد.
کلید AIRM RESET )):
این کلید صرفاً برای قطع صدای آلارم در هنگام تعمیرات یا زمان کاهش بیش از حد ولتاژ باطری ها، استفاده می شود.
قطع اضطراری دستگاه (EMERGENCY SHUTDOWN ):
قطع اضطراری دستگاه ) RESTART OPERATION ):
در صورت نیاز به قطع اضطراری کل دستگاه، بایستی مراحل زیر به ترتیب اجرا گردند:
کلیدهای ON/ OFF CHARGER و Q1 و Q2 و فیوز قطع باطری ها (F20) در تابلوهای شارژر را قطع کنید.
قطع اضطراری هر دو شارژر
در صورت نیاز به قطع اضطراری هر دو شارژر و موجود بودن تغذیه DC ، برای جلوگیری از قطع تغذیه بار می توان به صورت ذیل عمل نمود.
- کلیدهای ON/ OFF CHARGER و Q1 را در تابلوهای شارژرها را قطع کنید . در این صورت بار از طریق باطری ها تغذیه شده و شارژرها از روی بار و باطری جدا می گردند.
راه اندازی مجدد دستگاه (RESTART OPERATION ):
جهت راه اندازی مجدد دستگاه پس از قطع اضطراری آن بایستی مراحل ذیل به ترتیب اجرا گردد:
- کلیدهای قطع باطری ها F20 در تابلوهای شارژر وصل شوند.
- کلیدهای Q1 و Q2 را در تابلوهای شارژر وصل کنید.
- با وصل کلید ON/ OFF CHARGERروی شارژرها آنها را روشن نماید.
روش کار با دستگاه (operation Insructions ):
توضیح عمومی عملکرد:
عملکرد در شرایط عادی:
دستگاه منبع تغذیه بدون وقفه جریان مستقیم DC NO BREAK SYSTEM شامل دو شارژر، دو مجموع باطری و تابلوی توزیع است. در شرایط عادی یکی از شارژرها به عنوان شارژر اصلی ON LOAD انتخاب شده و تابلوی توزیع DC و دو مجموعه باطری را تغذیه می نماید و شارژر دیگر به صورت ذخیره
" Stand by " قرار می گیرد. در صورت بروز اشکال در شارژر اصلی، شارژر ذخیره، نقش شارژر ON LOAD را پیدا می کند و تابلوی توزیع DC را تغذیه می نماید. در این حالت دو مجموعه باطری توسط شارژر ذخیره شارژر می شود.
عملکرد در شرایط قطع تغذیه:
در شرایط قطع تغذیه متناوب ورودی، دو مجموعه باطری به طور موازی عمل نموده و بار را تغذیه می نماید. در صورتی که قطع تغذیه ادادمه یابد و ولتاژ باطری ها ادامه یابد، آلارم صوتی فعال می شود.
- پتانسیل سنج (Potentiometer ):
چنان چه اختلاف پتانسیل فرا ولت را به دو سر سیمی به طول 100 سانتی متر وصل کنیم افت ولتاژ در هر سانتی متر طول سیم 15 میلی ولت خواهد بود شکل) 3-16 الف)
حال اگر از این سیم برای اندازه گیری نیروی محرکه ترموکوپل استفاده شود نقطه تعادل خیلی به نقطه A نزدیک خواهد بود. چنان چه مقاومت R3 را درانتهای دیگر سیم و نزدیک نقطه 5 قرار دهیم و مقدار آن را طوری انتخاب کنیم که افت ولتاژ در یک سانتی متر سیم به مقدار زیادی کاهش پیدا کند، افت ولتاژ در طول سیم می تواند با نیروی محرکه ترموکوپل برابر گردد. شکل ( 3-16 ب) و به این ترتیب نیروی محرکه ایجاد شده در ترموکوپل را با دقت بیشتری می توان اندازه گرفت.
در پاره ای از اندازه گیری ها ضرورت ندارد که دما را از دمای نقطه سرد به 50 اندازه گیری نمود و فقط اندازه گیری دما در یک محدوده معینی مورد نظر است حال چنان چه در مدار پتانسیل سنج مقاومتی مانند R2 به انتهای A سیم متصل گردد شکل (3-16 ج) به طوری که افت پتانسیل در R2 برابر باشد با نیروی مخرکه ترموکوپل وقتی که نقطه گرم در دمای T1 باشد و و افت پتانسیل در مقاومت R2 و سیم S برابر با نیروی محرکه ترموکوپل وقتی که نقطه گرم در دمای T2 قرار گیرد به این ترتیب محل نقطه تعادل در روی سیم S نمایش دمای نقطه گرم بین T1
و T2 خواهد بود. به عبارت دیگر حد اندازه گیری وسیله از T1 تا T2 است.
به طوری که قبلاً ذکر شد افزایش دمای محیط وسیله اندازه گیری یا نقطه سرد موجب کاهش نیروی محرکه ترموکوپل می گردد برای جبران این پدیده در مقاومت R4 و R5 را به نقاط D و E متصل می کند. (شکل 3-16 د)
چنان چه R2 و R3 و R4 از فلزی باشند که ضریب حرارتی آن بسیار کم بوده و R4 از فلزی مانند نیکل که مقاومت آن با افزایش دما بالا می رود ساخته شده باشد در این حالت با بالا رفتن دمای محیط وسیله اندازه گیری مقدار مقاومت R4 افزایش یافته و نقطه F نسبت به نقطه D در پتانسیل پایین تری قرار می گیرد و موجب می شود که نقطه تعادل C در محل بالاتری روی سیم S قرار گیرد. به این ترتیب مقدار پتانسیل کمی به نیروی محرکه ترموکوپل اضافه می شود که برابر خواهد بود با نیروی محرکه از دست رفته ترموکوپل در اثر بالا رفتن دمای محیط وسیله اندازه گیری ( دمای نقطه سرد )
حال چنان چه مقاومت R4 و نقطه سر در یک محفظه قرار داشته باشند و ترموکوپل دارای ویژگی خطی بین دما و نیروی محرکه باشد این نحوه جبران تغییرات دما بسیار دقیق خواهد بود.
دانلود این فایل
دانلود مقاله شناسایی مشکلات تنها ایستگاه قطار تهران تحت word دارای 34 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله شناسایی مشکلات تنها ایستگاه قطار تهران تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله شناسایی مشکلات تنها ایستگاه قطار تهران تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله شناسایی مشکلات تنها ایستگاه قطار تهران تحت word :
هدف از این تحقیق شناسایی مشکلات تنها ایستگاه تهران و ارائه راهکارها و پیشنهاداتی جهت بهبود عملکمرد آن می باشد.
2-تعریف ایستگاه و تاریخچه ایستگاه تهران
ایستگاه تهران جایی است برای سوار و پیاده کردن مسافرین. از آنجایی که ایستگاه تهران اولین نقطه تماس بیشتر مسافرین با راه آهن است بنابراین باید خوب طراحی شود، چشم نواز و راحت و ایمن برای مسافر باشد.
عموماً ایستگاه از سه المان تشکیل شده است:
1-سکو: جاییکه مسافرین سوار قطار یا از آن پیاده می شوند.
2-سالن ایستگاه: که عبارتست از فضایی جهت تسهیل حرکت افراد از پارکینگ یا سایر وسایل دسترسی به سکوها یا از سکوها به مدهای حمل و نقل، جاییکه مسافر می تواند بلیط تهیه کند، اطلاعات بگیرد و منتظر ورود به قطار باشد.
3-دسترسی به مدهای حمل و نقل: که عبارتست از وسیله حمل و نقلی ای که مسافر برای رسیدن به ایستگاه انتخاب میکند یعنی اتوبوس، اتومبیل، پیاده.
عملیات ساخت و ساز ایستگاه تهران از سال 1304 تا 1314 توسط کنسرسیوم کامپاکس انجام گرفت و در مهرماه 1306 عملیات ساختمانی شروع شد و در 27 مرداد 1317 به پایان رسید.
شکل گیری خیابانهای سی متری نظامی – پهلوی – شوش که حاصل تحولات شهرسازی سالهای 1316-1311 هستند موجب ایجاد میدان راه آهن گردید. میدان راه آهن بر اساس ایده برهم زدن سنت میدان سازی به شکل مستطیل (نقش جهان اصفهان) و گرایش به الگوی غربی میدان سازی به شکل مدور، به عنوان مفصل ارتباطی خیابانهای یاد شده در یکی از جنوبی ترین محورهای شهر توسعه یافته تهران احداث گردید. هسته اولیه ایستگاه تهران شامل سکوی مسافری و 6 خط قبول و اعزام بود. طبقه همکف سالن مسافری و دیگر طبقات اداری بود.
این نکته جالب است که انگلیسی ها و آلمانها که سابقه و عادت ساخت ایستگاه راه آهن را در مراکز شهرهای خود دارند ایستگاه راه آهن تهران را چنان به دور از شهر تهران ساختند که بنا به اظهار یکی از کارشناسان بازنشسته راه آهن که در سال 1316 و در 14 سالگی در راه آهن استخدام شدند، ایشان برای طی مسیر از میدان منیریه فعلی تا ایستگاه به همراه چند تن از همکاران و مجهز به چوب و سلاح سرد راه می افتادند تا گرفتار گرگ و سایر حیوانات وحشی نشوند.
ایستگاه تهران در چنین فاصله ای از شهر احداث شد، در این فاصله است که اولاً سمت غرب به طرف آذربایجانم و سمت شرق بطرف خراسان دست کم در ابتدای مسیر آزاد است و ثانیاً فاصله ای از تهران حفظ شده که بتوان فعالیت های نظامی و پنهان را به دور از چشم های کنجکاو ساکنین تهران اجرا کرد و ثالثاً کویر پشت سر (در جنوب) که خالی از سکنه بود امکان حفاظت را فراهم می آورد. احداث اولین فرودگاه نظامننی در ایران (قلعه مرغی) در جوار ایستگاه تهران نیز در راستای همین استراتژی بوده است. مدارک و مستندات مکتوب تاریخی در این مورد در دست نیست ولی این دید تاریخی را به عنوان یک امر صحیح می توان پذیرفت.
ایستگاه بعنوان دروازه ورودی تهران تلقی می شد اولاً بخاطر آنکه روی خط افقی خ شوش فعلی قرار داشت که حصار ناصری و چند دروازه به آن متصل بود، ثانیاً پذر از تخریب حصار ناصری، سه جاده مهم تهران به محور شوش و حتی بطور مستقیم به محل فعلی آن متصل می شد:
الف- جاده ساوه
ب- جاده مهم و قدیمی تهران – قم
ج-جاده خراسان
ایستگاه تهران در نقطه ای بوجود آمد که محل برخورد سه جاده عمده تهران به بیرون آن بود (ساوه، قم، خراسان). این ایستگاه آنقدر از تهران دور شد که به اول دشتهای کویری جنوب تهران رسید تا در ادامه سیرهای آن به تبریز و خراسان و جنوب آسان شد.
شناخت وضع موجود
-ساختمان پایانه مسافری
این ساختمان مفصل ارتباطی شهر با سایت راه آهن می باشد و حدود 70 سال از عمر آن میگذرد. از سال 73 به منظور بالا بردن ظرفیت و کیفیت آن بازسازی شده و بخشهایی به آن الحاق شده است. این بنای تاریخی ارزشمند به طول 122 متر بدنه جنوبی میدان راه آهن را شکل میدهد و از یک فضای میانی با دو یال شرقی و غربی تشکیل شده است. عرض ساختمان در بیشترین حالت در بخش میانی 62 متر و در سالهای 24 متر می باشد. ساختمان 4 طبقه دارد که دو طبقه بالاتر از سطح میدان و 2 طبقه پایینتر از آن قرار گرفته است.
طبقه همکف 5000 متر مربع مساحت دارد شامل دو یال غربی و شرقی و سالن مرکزی و سالن ترانزیت. در بخش غربی این طبقه رستورانی به شکل نیم طبقه و با دسترسی پلکان بعد از سال 1373 احداث شده است و مساحت آن m2600 متر میباشد. مساحت طبقه اول 2120 متر مربع می باشد که در سمت شرقی این فضا به فروشگاه و کافی شاپ اختصاص یافته و در سمت غربی به بلیط فروشی و سالن انتظار (شامل دو فضای شرقی و غربی که توسط یک راهرو بهم متصل می شوند و هرکدام از طریق پلکان با طبقه همکف ارتباط دارند)
سالنهای مسافری به سه دسته تقسیم می شوند. انتظار، عزیمت و مستقبلین. جمعاً سه سالن انتظار وجود دارد 2 سالن در طبقه همکف و یک سالن در طقبه اول غربی سالن عزیمت در بخش جنوبی طبقه اول و سالن مستقبلین در منتهی الیه غربی طبقه همکف قرار گرفته اند.
جدول مشخصات و نوع خدمات سالن
ابعاد
صندلی
سالن انتظار غربی همکف
2140
480
سالن انتظار شرقی همکف
2127
196
سالن انتظار غربی اول
2040
128
سالن مستقبلین
2121
120
سالن عزیمت
1530
160
زیرزمینهای طبقه اول و دوم ساختمان تنها در بخش جنوب نورگیری دارند و با سکوهای مسافری مرتبط هستند. این طبقه شامل انبار تجهیزات واگن و خدمات راهبری، انبار وسایل پذیرایی در رستوران قطار، انبار اوراق بهادار، رختشویخانه مامورین، انبار وسایل خواب واگن ها، دفاتر پیمانکاران راهبردی، واحد آبگیری و تاسیسات ستاد اداره کل راه آهن تهران و ستاد رجاأ میباشد.
طبقه 1-در قسمت غربی به فضای اداری و در قسمت شرقی به خوابگاه مهمانداران واگنها اختصاص یافته است. مساحت طبقات زیرزمین هرکدام 2600 متر مربع می باشد.
محوطه پایانه مسافری تهران:
محوطه پایانه در قسمت شمال ساختمالن ایستگاه قرار دارد و به عنواذن پیش ورودی آن عمل میکند در تعالمل دوطرفه بین شهر و ایستگاه. این محوطه شامل این فضاها میباشد:
پارک: پارکینگ، ایستگاه اتوبوس و ایستگاه تاکسی و محوطه سنگفرش پیاده، در مجموع مساحت محوطه در حدود 17000 متر مربع میباشد.
پارک با مساحت 5300 متر مربع در بخش شرقی قرار گرفته. در سال 1380 بازسازی شده است و محیط مناسبی برای اطراق مسافرین قطارهای ترکیبی میباشد. در داخل محوطه پارک آلاچیقهایی جهت استفاده مسافرین طراحی شده. مسافرین قطارهای ترکیبی در فاصله زمانی بین حرکت قطارها می توانند جهت استراحت از این فضا بهره گیرند.
پارکینگ در قسمت شمال شرقی محوطه قرار گرفته است. مساحت آن حدود 3200 متر مربع می باشد. در حالت استاندارد ظرفیت آن 90 خودرو می باشد ولی در مواقعی که تقاضا زیاد باشد طبق اظهار کارکنان پارکینگ تا 220 خودرو نیز پذیرفته شده است.
ایستگاه تاکسی در بخش مرکزی قرار دارد با مساحت حدود 2000 متر مربع. 40 تاکسی بطور همزمان قادر به توقف خواهند بود. دور تا دور توقفگاه تاکسی به مسیر سواره رو (Kiss and Ride) با عرض 3 متر اختصاص یافته است. گیشه تاکسیرانی در بدنه مهمانسرا در بخش غربی میدان و نزدیک درب خروجی ساختمان ایستگاه قرار دارد.
محوطه سنگفرش که اختصاص به عابر پیاده دارد مساحتی در حدود 5000 متر مربع داشته و کف سازی با سنگ تراورتن و گرانیت قرمز و خاکستری انجام شده است.
شکل
شکل
حرکت مسافرین در پایانه مسافری راه آهن
مسافران ایستگاه تهران به سه دسته تقشیم می شوند:
1-مسافران از مبدأ تهران: این مسافران قبل از رسیدن به ایستگاه بلیط خود را از دفاتر فروش بلیط تهیه کرده اند و با استفاده از حمل و نقل شهری مانند اتوبوس تاکسی و یا خودروی شخصی خود را به ایستگاه رسانده و تهران را به مقصد مورد نظر ترک می کنند. مسافر در صورتیکه بار سنگین داشته باشد اجازه ورود بار به واگن داده نشود آنرا به خدمات توشه و بار که در گوشه سالن انتظار شرقی همکف مستقر می باشد تحویل داده و با تاخیر آنرا در مقصد تحویل میگیرد.
2-مسافرین به مقصد تهران: از مبدأهای مختلف وارد ایستگاه تهران شده و سپس با استفاده از وسایل حمل و نقل شهری به نقاط مختلف شهر سفر میکنند.
3-مسافرین عبوری: به علت ستاره بوده سیستم شبکه حمل و نقل ریلی کمشور و در مرکز قرار گرفتن تهران در این شبکه ستاره ای، بسیاری از سفرهای بین شهری باید از شهر مبدأ به تهران آمده و پس از تعویض قطار به شهر مقصد بروند. توقف مسافرین گاه 10 الی 12 ساعت طول می کشد. در این مدت مسافران در محوطه پایانه سرگردان شده و رفتارهای اجتماعی برخی مثل نشستن و خوابیدن روی زمین برخی مشکلات حرکتی در ایستگاه ایجاد می کند.
سکوها:
سکوها در جنوب ساختمان قرار گرفته اند و مساحت آنها در کل 42000 متر مربع میباشد. در حال حاضر ایستگاه تهران 10 سکو و 10 خط داردو سکوها به صورت جزیره ای هستند و هر دو سکو برای ارتباط با پل عزیمت یک پلکان، پله، پله برقی و یک آسانسور دارد که البته در قسمت خروجی هنوز آسانسور نصب نشده است. هر سکو یک پل ورودی و یک پل خروجی دارد. برروی سکوهای 1 و 2 اتاقهای تأسیسات الکتریکی، واحد تحویل و تحول، واحد تجهیزات و خدمات بی سیم قرار گرفته است. سکوهای 1 و 2 و 3 و 4 از ابتدای ساخته شدن ترمینال وجود داشته و در سالهای بعد بازسازی شده اند. سکوهای 5، 6، 7 و 8 بنا به نیاز و پس از سال 73 ساخته شده اند و سکوهای 9 و 10 با قدری تاخیر نسبت به باقی سکو ساخته شده است.
در ضلع غربی ایستگاه و همجوار با ترمینال مسافری، مسجد ایستگاه قرار گرفته است. ساخت آن در سال 73 شروع شد.
مهمانسرا و اداره اعزام و خدمات رهبری، ساخت مهمانسرا از سال 73 جهت اسکان موقت مسافران شروع شد. این مهمانسرا 40 اتاق داشته و بریا اقامت کمتر از 24 ساعت مسافران درنظر گرفته شده ولی ساخت آن نیمه کاره مانده و در حال حاضر قسمت غرب و شمالغرب آن به اداره کل اعزام و خدمات راهبردی اختصاص یافته و شرق و شمالشرق به همان صورت ناتمام باقی مانده است.
فهرست خدمات موجود ساختمان ایستگاه را آهن
کاربری خدمات
مساحت (m2)
ورودی اصلی
67
سالن اصلی (لابی)
509
فروشگاه کتاب و مطبوعات
31
اطلاعات
14
دفتر خدمات ویژه
11
ایرانگردی و جهانگردی
18
سالن انتظار غربی
504
سالن انتظار (خدمات عمومی)
306
راهرو خروجی
156
سرویس بهداشتی بخش غربی
فروشگاه کتاب و محصولات فرهنگی
20
سالن انتظار مستقبلین
270
صندوق امانات
90
پست
5/16
دژبان پلیس بانوان
15
بوفه
41
سالن انتظار شرقی
500
خدمات توشه
13
سالن انتظار عزیمت
370
بوفه عزیمت
47
راهرو عزیمت
273
سرویسهای بهداشتی عزیمت
102
پل عزیمت
273
پل خروجی
338
سالن انتظار غربی طبقه اول
315
بلیط فرزوشی
273
سالن انتظار شرقی طبقه اول
315
راهرو ارتباطی
142
بوفه و رستوران
244
فروشگاه
295
رستوران
550
انبار (وسایل پذیرایی رستوران قطار)
452
انبار (وسایل خواب)
4/504
ترمینال بین المللی
ترمینال بین المللی در غرب ساختمان ترمینال قرار گرفته است و از سه بخش تشکیل یافته
1-سالن انتظار ورودی
2-فیلتر گمرک و کنترل گذرنامه
3-سالن انتظار عزیمت
حرکت در این فضا بصورت پیوسته و خطی است. در سالن انتظار ورودی خدمات بلیط نیز ارائه میشود.
ابعاد (m)
صندلی
سالن انتظار ورودی
1520
80
فیلتر گمرک و گذرنامه
1515
–
سالن انتظار عزیمت
1520
140
مطالعات وضع موجود شهری و ترافیکی در محوطه اطراف ایستگاه نقشه تهران در محدوده اطراف
میدان راه آهن
ساختار اصلی میدان در یک پوسته مستطیل شکل جنوبی سازماندهی شده که طول آن در جهت شمال به جنوب 180 متر و عرض آن از شرق به غرب 137 متر می باشد. شکل آن نسبت به محور شمالی جنوبی تقارن دارد و شیب آن به سمت جنوب و غرب می باشد.
فرم جزیره میانی میدان به شکل بیضی ناقص در جهت جنوب به شمال می باشد. این میدان به همین شکل توسط سازمان میراث فرهنگی به ثبت رسیده است.
هسته ی مرکزی میدان شامل فضای سبز – درختکاری و آب نماست. بیشتر مسیرهای منتهی به میدان شکل خروجی دارند. خیابان ولیعصر به سمت بیرون یکطرفه ایت خبابان کارگر هم به سمت بیرون یکطرفه میباشد. خیابان شوش شرقی دوطرفه و شوش غربی به سمت میدان یک طرفه است.
با توجه به آنکه خ کارگر و خیابان ولیعصر در ابتدای مقطع میدان راه آهن در جهت خروج از میدان می باشند، دسترسی نواحی جنوب و غربی تهران عموماً از طریق خیابان دشت آزادگان و خیابان شوش غربی صورت می گیرد. با تکمیل بزرگراه جوانه و نواب و نیز طرحهای فرادست مرتبط با پادگان قلعه مرغی بخش عظیمی از این ترافیک کاسته می شود.
شکل صفحه 7
بررسی کاربری های محدوده
1-مرکز عمده خرید، گاراژها و بنگاهها
-گاراژها و بنگاههای حمل و نقلی
-انبار کارخانه چای جهان در شرق خیابان شهید رجائی
-انبار و ادوات مرکزی کارخانه چیت سازی تهران در شکمالشرق ئ جنوب غرب تقاطع رجائی و بعثت
2-کاربری مسکونی
-مجتمع مسکونی راه آهن و نیروی انتظامی در داخل محدوده ایستگاه راه آهن
2-کاربریهای درمانی
-بیمارستان و زایشگاه شوش
-بیمارستان کودکان تختی در غرب خیابان شهید رجائی
4-کاربری خدماتی
-سردخانه بزرگ تهران در شمال خیابان شوش شرقی
-مخابرات شهید فلاح در خیابان شوش شرقی
-ایستگاه شهید فلاح در خیابان شوش شرقی
-ایستگاه راه آهن در جنوب میدان راه آهن
-آتش نشانی در جنوب تهران در غرب خیابان شهید رجائی
-انبار گمرک جنوب تهران و غرب خیابان شهید رجائی
-تعمیرگاه گمرک ایران، غرب خیابان شهید رجائی
-شرکت قطارهای مسافری رجاء غرب خیابان شهید رجائی
-انبار کالای راه آهن تهران و غرب خیابان شهید رجائی
5-پارکینگ ها و پایانه ها و ترمینالها
-پارکینگ کرمانیان در غرب میدان راه آهن
-پایانه معین جنوب خیابان پهلوی
-÷ایانه معین جنوب خیابان بهداری
-÷ارکینگ وسایل نقلیه شخصی در ابتدای جنوب خیابان شوش شرقی
-توقفگاه و ÷ایانه حمل و نقل در شمال شرق میدان راه آهن ابتدای خیابان ولیعصر
-÷ایانه و توقفگاه حمل و نقل عمومی در ابتدای خیابان شوش شرقی
جدول تعداد مسافر جابجا شده به تفکیک ماه بر حسب ناحیه (هزار متر)
جدول تعداد مسافر جابجا شده به تفکیک ماه بر حسب مسیرهای بین شهری
جدول تعداد مسافر جابجا شده به تفکیک ماه و بر حسب مسیرهای محلی
آنالیز آمار سال 83 (تجزیه و تحلیل آمار مربوط به سال 83)
تعداد مسافرین ورودی ایستگاه تهران طبق گزارش شرکت رجاء در سال 83 حدود 5/6 میلیون مسافر بوده است. از این تعداد 4/9 درصد در ماه فروردین و 7/10 درصد متعلق به شهریور ماه بوده و بالاترین درصد مربوط به به دوره 27 اسفند تا 14 فروردین می باشد. در این دوره تعداد مسافر نسبت به روزهای عادی 2 برابر می شود.
تعداد مسافر ماهانه
تعداد روز تعداد مسافر روزانه
نفر در ساعت تعداد مسافر در ساعت
تردد به ازای هر ساعت در نوروز 3250 و در شهریور 2275 نفر می باشد که بیش از حد ظرفیت ایستگاه است.
دانلود این فایل
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
دانلود بررسی ارتباط آموزشهای فنی و حرفه ای رسمی با نیازهای بازار
دانلود مقاله مدیریت کشاورزى تحت word
دانلود پاورپوینت جمعیت شناسی :سازمان ملل متحد تحت word
دانلود آزمایش ثبات رنگ کالاهای نساجی تحت word
دانلود پاورپوینت داروهای روان گردان25 اسلاید تحت word
دانلود پاورپوینت بیوگرافی حسین امانت تحت word
[عناوین آرشیوشده]