سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله به من فرمان داد که نوشتن یهود را یاد بگیرم . [زیدبن ثابت]
 
یکشنبه 97 خرداد 13 , ساعت 12:53 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله در مورد زراعت غلات تحت word دارای 24 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله در مورد زراعت غلات تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله در مورد زراعت غلات تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله در مورد زراعت غلات تحت word :

زراعت غلات

علم زراعت فعالیتهایی از انسان را در بر می گیرد که به منظور تامین نیازهای بعضی از گیاهان و در نتیجه بهره گیری از حداکثر قدر ت تولیدی آنها انجام می شود . این فعالیتها علاوه بر کاشتن ، داشتن محصول و حفاظت آن در مقابل آفات ، امراض و علفهای هرز می تواند عموما شامل تغییر در عوامل محیطی باشد . عوامل موثر بر رشد گیاهان عبارتند از : هوا ، حرارت ، باد ، آب ، نور ، خاک و مواد غذایی . انسان قادر است بعضی از این عوامل را مستقیما تغییر د هد ولی غالبا مجبور است شرایط را برای بهره وری بیشتر و بهتر مناسب سازد . استفاده صحیح و دراز مدت از عوامل محیطی می بایست به عنوان دو هدف اصلی زراعت مورد توجه قرار گیرد .ثبات تولید در کشاورزی یکی از

جنبه های مهم کشاورزی پایدار است . گرچه مفاهیم پایداری تولید در کشاورزی دیدگاههای همه جانبه ای را در بر می گیرد و جنبه های مختلفی را شامل می شود اما اقلیم و خاک از مهمرین عوامل تولید می باشند و بهره برداری از زمین عمدتا“ بر اساس کیفیت این دو عامل استوار است .
پراکنش و توزیع گیاهان در عرضهای جغرافیایی مختلف و همچنین در ارتفاعات متفاوت در ر ابطه با عوامل محیطی و به خصوص بارندگی و درجه حرارت و در مرحله بعد شرایط فیزیکی و شیمیایی خاک می باشد . ای موضوع در ارتباط با گیاهان زراعی نیز صادق است . بدین ترتیب شناخت عوامل مختلف محیطی و انتخاب گیاهان مناسب برای شرایط متفاوت از مهمترین عوامل موثر در تولید است .بدین ترتیب به منظور بهره گیری هر بیشتر از منابع محیطی و کاهش خسارت وارده به محیط از طریق به کار گیری اصول صحیح اکولوژیکی در اکوسیستم های زراعی و نیز کاربرد روشهای منطقی تولید ، بحث اکولوژیکی گیاهان زراعی مطرح می شود .
با پیشرفت دانش هواشناسی ، دانشمندان بر حسب نوع و هد ف مطالعات خود ، یک یا دو

یا چند عامل اقلیمی را مبنای تقسیم قرار داده و به این ترتیب سیستم های مختلف طبقه بندی اقلیم ها را به وجود آورده اند . بطور کلی می توان این مناطق را اینگونه تقسیم بندی نمود :
1 مناطق بسیار مرطوب جنگلی
2 مناطق جنگلی نسبتا مرطوب
3 استپ های جنگلی یا مناطقی که رطوبت آنها متوسط است .
4 مناطقی که رطوبت آنها کافی نیست ( استپ ها )
5 مناطقی که رطوبت آنها کم است ( بیابانها ).
6 مناطقی که رطوبت آنها بسیار کم است ( صحراها ) .
با توجه به تقسیم بندی فوق : کشور ایران با توجه به عرض جغرافیایی فیزیوگر افی اقلیم

و خاک به 7 منطقه اکولوژیکی زراعی قابل تقسیم است . هر منطقه بر حسب فیزیوگرافی اقلیم و خاک تعریف شده و بر این اساس استفاده مناسب از اراضی و محصولات زراعی ، سیستم کاشت مربوط به خود ر ا دارد که در این تحقبق به شناخت این مناطق و نوع محصولات کشاورزی در این نواحی می پردازیم .

تقسیم بندی اقلیمی ایران

فیزیو گرافی ایران :

کشور ایران فلاتی کوهستانی است و در حدود 78 درصد از مناطق آن دارای ارتفاعی بیش از 500 متر می باشد . در زیر توزیع مناطق بر حسب ارتفاع آنها آورده شده است :
• مناطق دارای ارتفاع بیش از 2000 متر از سطح دریا 7/15 درصد
• مناطق دارای ارتفاع 2000-1000 متر از سطح دریا 3/25 در صد
• مناطق دارای ارتفاع 1000- 500 متر از سطح دریا 3/9 در ص
• مناطق دارای ارتفاع 500 – 28 متر از سطح دریا 1/20 درصد
• مناطق دارای ارتفاع کمتر از 28 متر از سطح دریا 6/1 درصد

1 منطقه کوهستانی : این ناحیه شامل رشته کوههای البرز در شمال و ر شته کوههای زاگرس درجنوب غربی است . این دو رشته کوه در شمال غربی به یکدیگر می پیوندند . رشته کوه البرز دیواری را در شمال کشور تشکیل می دهد که از شرق تا غرب امتداد دارد . مر تفع ترین قله آن 5866 متر از سطح دریا ارتفاع دارد . رشته کوه زاگرس از مرز ترکیه در شمال غربی تا خوزستان در جنوب شر قی کشیده شده است . این رشته کوه 1000 کیلومتر طول و حدود 200 کیلومتر عرض داردو قله مرتفع آن 4500 متر از سطح دریا ارتفاع دارد. این رشته کوه در جنوب کرمان به دو شاخه تقسیم می شود.آتشفشان تفتان بخشی از شاخه شمالی را تشکیل می دهد و شاخه جنوبی در امتداد دریای عمان به طرف مرز پاکستان امتداد دارد .
2 ناحیه فلات : منطه فلات بین رشته کوههای زاگرس و البرز واقع شده و مثلثی را در مرکز ایران تشکیل میدهد . ارتفاع این ناحیه بین 500 تا 2500 متر متغیر می باشد . مرتفع ترین نقاط در شمال شرقی و شرق واقع بوده و با حرکت به سمت غرب از ارتفاع آن کاهش می یابد .کوههای این ناحیه شیب تند و لخت دارند و تنها دردامنه های آنها خاکـهای آبرفتـی که معمولا دارای سنگ و قلوه سنگ مـی باشد ، وجــود دارد . رودخانه های این نواحی کم عمق بوده و تنها بعد از بارندگی مدتی دارای آب هستند .
3 دشت خوزستان و نواحی سواحل جنوبی : این ناحیه شامل بیابان وسیع خوزستان در جنوب غربی ایران و بیابانهای پست واقع در امتداد سواحل خلیج فارس و دریای عمان می باشد . این منطقه دارای تپه های کم ارتفاع و بیابان هایی است که بخشی از آنها شور می باشد . خوزستان بیابان وسیعی است که حدود 30000 کیلومتر مربع وسعت دارد .
4 ناحیه سواحل شمالی : این نواحی نوار باریکی با عرض 50 کیلومتر می باشد و رود خانه های متعددی که از کوههای البرز منشاء گرفته اند در آن جریان دارند . شیب عمومی این ناحیه از جنوب به شمال است و رودخانه های اصلی آن ، گرگان ، دشت مغان و سفید رود می باشند .

اقلیم شناسی
قسمت عمده کشور ایران دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است ولی بسته به اختلافات درجه حرارت و میزان تاثیر بارندگی بر حسب ارتفاع از سطح دریا تغییرات اقلیمی مشاهده میشود . بنابراین ارتفاع عامل مهمی است که بر تغییرات اقلیمی تاثیر گذار می باشد .

اقلیم های ایران از نظر بارندگی

 

• مناطق خشک : این ناحیه شامل دشت کویر و دشت لوط است که بین 500 تا 1000 متر از سطح دریا ارتفاع دارد . باران در این ناحیه کمتر از 100 میلی متر در سال بوده و در حدود 13 درصد اراضی ایران را در بر می گیرد .
• مناطق نیمه خشک :باران سالانه در این مناطق بین 250 تا 100 میلی متر است و شامل مناطق واقع در امتداد خلیج فارس و دریای عمان ، خراسان ، آذربایجان و بخشی از ایران مرکزی است و در مجموع 61 درصد مساحت کشور را در بر می گیرد . ارتفاع این مناطق 1000تا 2000 متر است
• مناطق نیمه مرطوب با بارندگی کم : میزان بارندگی این مناطق بین 250 تا 500 میلی متر متغیر است و بخشهایی از رشته کوه البرز و زاگرس را دربر می گیرد و در مجموع 8 درصد اراضی کشور را شامل میشود .
• منطقه نیمه مرطوب با بارندگی زیاد : این منطقه دارای بارندگی سالانه 500 تا 1000 میلی متربوده و نواحی مجاور کوههای البرز و زاگرس را در بر می گیرد و در مجموع 8 درصد اراضی کشور را شامل می شود .
• منطقه مرطوب : بارندگی سالانه این منطقه 1000تا 2000 میلی متر بوده و شامل نواحی دریای خزر می باشد و 1 درصد ا راضی کشور را در بر می گیرد .

مناطق اکولوژیکی زراعی ایران

1 منطقه خوزستان: این منطقه بین عرضهای جغرافیایی 27 تا 33 درجه شمالی قرار گرفته و ارتفاع آن از سطح دریا بین 0 تا 500 متر می باشد . میانگین بارندگی سالیانه آن بین 155 میلی متر در جنوب غربی تا 300 میلی متر در شمال شرقی است . در حال حاضر گندم و جو در مناطق با باردگی بین 200تا 300 میلی متر به طور دیم کشت می شوند ولی تولید در سطح پایین است. تحت شرایط فاریاب چغندر قند ، پنبه ، گندم، و نیشکر کشت می گردد .
پیشنهاد جهت بهبود تولید گیاهان زرعی در این منطقه :
با در نظر گرفتن خاک ، آب و هوای این منطقه جهت کشت سورگوم ، ارزن ، پنبه ، گندم و نیشکر در خاک های حاصل خیز تحت شرایط فاریاب مناسب است و مناطقی که دارای بارندگی بین 200 تا 300 میلی لیتر می باشند ، جهت کشت گندم دیم در تناوب با یونجه و کشت جو مناسب است. در این منطقه تولید جو در واحد سطح بیش از کشت گندم است .

2 منطقه ساحلی جنوبی : این منطقه بین عرضهای جغرافیایی 25 تا 27 درجه شمالی قرار گرفته و ارتفاع آن از سطح دریا 200 تا 500 متر است . میانگین بارندگی آن سالیانه 10 تا 300 میلی متر است . در حال حاضر از این منطقه به عنوان مرتع استفاده می شود . کشت گندم ، جو و ارزن در سطح کم و تحت شرایط بارندگی فصلی انجام می گیرد .

پیشنهاد جهت بهبود تولید گیاهان زراعی در این منطقه :
با در نظر گرفتن آب ، خاک و هوا ، این منطقه به طور کلی باید به صورت مرتع استفاده شود و لی کشت گیاهانی نظیر گندم ، ارزن ، سورگوم ، حبوبات و گیاهان جالیزی نیز تحت شرایط بارندگی پیشنهاد می گردد . در شرایط آبی نیز امکان کشت موز نیز وجود دارد .

3 منطق فلات مرکزی ( نمکزار ) : این منطقه بین عرضهای جغرافیایی 30 تا 35 درجه شمالی قرار گرفته و شامل قست مرکزی و قسمتی از شرق کشور می گردد. ارتفاع آن از سطح دریا بین 500 تا 1000 متر است . میانگین بارندگی سالانه آن 100 تا 200 میلی متر است . از این منطقه به عنوان مرتع استفاده می شود و کشت گیاهان زراعی نظیر گندم نیز به صورت پراکنده و در مناطقی که آب وجود است انجام می شود . خاک این منطقه عمدتا شور بوده ولی مناطقی با خاک غیر شور نیز وجود دارد .

پیشنهاد جهت بهبود تولید گیاهان زراعی در این منطقه :
با در نظر گرفتن خاک ، آب و هوا ، این منطقه حتی به صورت مراتع دارای تولید کم می باشد . بیشر آب زراعت توسط قنات ها تامین می شود و چنانچه آب موجود باشد ، کشت گندم ، جالیز ، چغندر قند ، سیب زمینی و بقولات امکان پذیر می باشد .

4 منطق فلات مرکزی بدون نمکزار : این منطقه سطح نسبتا وسیعی را فرا گرفته و ارتفاع این منطقه بین 500 تا 2500 متر از سطح دریا می باشد . این منطقه خود به سه ناحیه کوچکتر تقسیم بندی می شود :
الف )) منطقه جنوبی .
ب )) منطقه مرکزی .
ج )) منطقه شمال شرقی و غربی .

الف ) این ناحیه در عرض جغرافیایی درجه شمالی قرار گرفته و میانگین بارندگی سالانه آن بین 100 تا 300 میلی متر می باشد . در حال حاضر از این منطقه به عنوان مرتع استفاده می شود و در مناطقی که آب قنات وجود دارد کشت گندم رواج دارد .

پیشنهاد جهت بهبود تولید گیاهان زراعی در این منطقه :
با در نظر گرفتن خاک ، آب و هوا ، این ناحیه جهت مرتع مناسب است و تحت شرایط ، کشت گیاهان زراعی مانند سورگوم ، گندم و بقولات نیز امکان دارد .

ب) منطقه مرکزی : این ناحیه بین عرض جغرافیایی 30 تا 34 درجه شمالی قرار گرفته است ، میانگین بارندگی سالیانه آن بین 100 تا 300 میلی متر است . در حا

ل حاضربه صورت مرتع از آن استفاده می شود و لی تحت شرایط فاریاب کشت گندم ، شبدر ، سیب زمینی ، جالیز ،چغندر ، و پنبه نیز مقدور می باشد .
پیشنهاد جهت بهبود تولید گیاهان زراعی در این منطقه :
با در نظر گرفتن خاک ، آب و هوا ، بهتر است این ناحیه به صورت مرتع نگهداری شود . البته اراضی آن جهت توسعه و کشت گندم ، شبدر ،ذرت و سیب زمینی ، جالیز و بقولات علوفه ای و حبوبات نیز مناسب است .

5 منطقه کوهستانی مدیرانه ای :این منطقه بین عرض های جغرافیایی 29 تا 37 درجه شمالی واقع است و شمال دامنه غربی کوههای زاگرس و قسمت کوهستانی شمال غربی کشور را در بر می گیرد . ارتفاع آن از سطح دریا 1000تا 2500 متر و میانگین بارندگی سالانه آن 100 تا 500 میلی متر است . در حال حاضر از بیشتر مناطق کوهستانی این ناحیه جهت مرتع استفاده می شود و از چوب آن نیز بهره برداری میگردد .
پیشنهاد جهت بهبود تولید گیاهان زراعی در این منطقه :
در نواحی با بارندگی بالاتر از 450 میلی متر و اجرای مدیریت صحیح ، گندم عملکرد بسیار خوبی دارد . در نقاط دارای باران کمتر ، جو نسبت به گندم تولید بهتری دارد. در شرایط فاریاب سیب زمینی ، لوبیا ، گندم ، یونجه و درختان آلو ، بادام ، انگور ، هلو وسیب بسیار مناسب میباشد .

6 منطقه کوهستانی معتدل سرد : این منطقه شامل منطقه کوهستانی شمال و شمال غربی کشور می باشد و بین عرضهای جغرافیایی 35 تا 39 درجه شمالی قرار گرفته است . میانگین بارندگی سالانه آن بین 100 تا 500 میلی متر بوده و در حال حاضر جهت کشت گندم زمستانه مناسب است .

پیشنهاد برای بهبود تولید گیاهان زراعی در این منطقه :
در دره های دارای شیب ملایم این منطقه خاک های عمیق تشکیل شده است و اراضی این ناحیه عمدتا جنگلی است . از مهمترین موارد استفاده این اراضی جنگل داری است . این دره ها همچنین جهت کشت گندم و سیب زمینی مناسب می باشد .گیلاس ، سیب و گلابی درختان مطلوبی در این ناحیه محسوب می شوند .

 

7 منطقه ساحلی دریای خزر : این منطقه بین عرض جغرافیایی 36 تا 37 درجه شمالی قرار گرفته و شامل دامنه های کوههای البرز و کرانه جنوبی دریای خزر است . اقلیم این ناحیه مدیترانه ای است . خاک این نواحی لومی و غیر آهکی است . در حال حاضر استفاده اصلی اراضی این ناحیه کشت برنج است ولی زراعت گندم ،توتون ، پنبه ، چای، آفتابگردان و سویا نیز می باشد .
پیشنهاد برای بهبود تولید گیاهان زراعی در این منطقه :
این ناحیه استعداد فراوان برای توسعه کشت سویا ، ذرت و نیز مرکبات آلو ، سیب و هلو را دارد.

برنج
برنج ازقدیمی ترین گیاهانی است که در دنیا کشت میشده ولی دقیقا معلوم نیست

که برنج زودتر به وجود آمده است یا گندم . این سوالی است که مورد بحث گیاه شناسان می باشد . بنا به مدارک به دست آمده اولین مبدا پیدایش برنج در آسیا و از کشورهای هندو چین بوده است . در حال حاضر انواع زیادی برنج وحشی در آسیا و آفریقا پیدا شده لکن تعیین اینکه کدام یک از این گونه ها از اجداد برنج اهلی می باشند دشوار است . چنین به نظر می رسد که نزدیک ترین برنج وحشی به اهلی و اصلی امروزی Oriza Fatua و مبدا پیدایش آن از جنوب غربی آسیا باشد . واویلف عقیده دارد که برنج قابل کشت از هندوستان به دست آمده است . اغلب دانشمندان معتقدند که موطن اصلی برنج Oriza Sativa هند است . به این دلیل که برنج یکی از قدیمی ترین زراعت های قاره آسیا بوده و در حال حاضر ارقام وحشی آن در هند وجود دارد .
حدود 5 هزار سال قبل از میلاد مسیح برنج به صورت دیم در چین زراعت می شده . پس از آنکه زراعت آن توسعه یافت ، ارقامی بوجود آمده که در دلتای رودخانه ها و دره ها به صورت آبی کشت می شدند . پس از آنکه برنج در آسیا بخصوص هندوستان به وجود آمد به نواحی مختلف آسیا مانند چین و ژاپن برده شد و سپس در آفریقا کشت آن رواج پیدا کرد . اولین مرکز کشت برنج در آفریقا در دلتای نیجریه مرکزی بوده که درآنجا گونه Oriza Gilaberima کشت شده و سپس به مغرب آفریقا رفته و در نقاطی که شرایط اقلیمی مساعد بوده کشت برنج O.Berviligulate رواج پیداکرده است . این گیاه توسط اعراب به مصر و سپس مراکش و اسپانیا برده شد و بعد از آن در سایر کشورهای اروپا انتشار یافت و در قرت 15 نیز در شمال ایتالیا کشت آن معمول بوده است .

سابقه کشت و کار برنج در ایران :
زراعت برنج در ایران از زمانهای خیلی قدیم معمول بوده است . تاریخ کشاورزی نشان می دهد در دوره هخامنشیان در ایران کشت می شده و دوره اشکانیان نیز در گیلان و مازندران و خراسان زراعت آن معمول بوده و زمان ساسانیان هم در قسمتی از ایران مانند کاشمر و تاشکند برنج زارهای وسیعی وجود داشته است . در تاریخ کشاورزی به کشت برنج درکنار دریای مازندران و خوزستان اشاره شده و نوشته اند در زمانهای گذشته از آرد برنج نانی می پختند که جنبه تفننی داشته است . در حال حاضر نیز در گیلان از آرد آن نوعی نان می پزند که به لاکو معروف است .
لفظ پلو که غذای معمول کشور ماست در زمان صفویه هم مصطلح بوده است و اسکندر بیک ترکمان منشی شاه عاس کبیر در کتاب عالم آرای عباسی ار آن یاد کرده است . این لغت ظاهرا از لهجه گیلکی (پلا ) که به برنج پخته گفته می شد گرفته شده است مضافا“ بر اینکه در کشور ترکیه به برنج پخته پیلا می گویند . لغت شلتوک که عبارت از دانه برنج همراه با پوست آن می باشد از لغت

هندی Chalto گرفته شده که در خوزستان به نام چلتوک و در اکثر نقاط ایران شلتوک نام دارد .نام اصلی برنج از زبان بومیان هند اقتباس شده که بعدا در زبان سانسکریت Virihi گرفته شده و سپس به Vrizi و Brizi تبدیل شده است . در بعضی نقاط ایران مانند نطنز و سمنان ، ورنج نامیده می شود و در گیلان و مازندران دارای اسامی محلی نیز هست . در افانستان برنج را Orize می گویند .
اکثر مردم ایران از برنج برای تهیه غذای خود استفاده می کنند لکن اکثر مصرف کنندگان برنج در ایران اهالی استان مازندران و گیلان هستند که علاوه بر تهیه غذای محلی از آن ، آش، شیر برنج و فرنی تهیه می کنند . همچنین آرد آن در شیرینی پزی مصرف زیادی دارد . در صنایع الکل گیری ، پارچه بافی ( برای آهار پارچه ) و تهیه نشاسته از آن استفاده می کنند . به علاوه کاه برنج برای غذای دام ها ، پوشش سقف خانه ها و کندوج به کار می رود دانه های ریز و خورده برنج

هم غذای مناسبی برای پرندگان است .

مناطق مهم کشت و تولید برنج در جهان :
برنج در تمام قاره های جهان کشت شده و محصول می دهد . مهمترین کشورهای تولید کننده آن در درجه اول ممالک آسیایی هستند که عبارتند از افغانستان ، اندونزی ، ایران ، بیرمانی ، پاکستان ، تایلند ، لائوس ،تایوان ، ترکیه ، چین ، ژاپن ، سیلان ، عراق ، فیلیپین ، کامبوج ، کره شمالی ، کره جنوبی ، مالزی ، نپال ، ویتنام و هندوستان .
• کشورهای تولید کننده اروپایی عبارتند از :
اسپانیا ، ایتالیا ، پرتقال ، جمهوری چک ، اسلواکی ، روسیه ، فرانسه ، مجارستان و یونان
• کشورهای تولید کننده آمریکای شمالی ، مرکزی و جنوبی شامل :
پاناما ، کوبا ، کاستاریکا ، مکزیک ، ایالات متحده ، نیکاراگو ئه ، آرژانتین ، اکوادر ، اروگوئه ، برزیل ، پرو ، شیلی ، کلمبیا و ونزوئلا .
• اقیانوسیه شامل :
استرالیا و جزایر فیجی
• در آفریقا :
تانگانیا ، سنگال ، سیرالئون ، لیبریا ، کنگو ، گینه ، ماداگاسکار ، مالی ، ممالک متحده غرب و نیجریه .

مناطق کشت برنج در ایران
مهمترین مناطق زراعت برنج با حدود 350 تا 370 هکتار زیر کشت در درجه اول استان های گیلان و مازندران هستند که حدود 80 تا 85 درصد محصول برنج تولید کشوراز این 2 استان حاصل می شود . مناطق تولید برنج در کشور ما به ترتیب اهمیت عبارتند از :

1- استان گیلان :
آستارا ، طوالش ، بندر انزلی ، رشت و حومه ، لشت نشاء ، لولمان ، حسن کیاده لاهین جان ، فومنات ، کوچصفهان ، لنگرود، رودسر ، رضوان ده ، زحمت آباد ده ، خمام ، نشتارود ، شندرمن و رود بار .
2- استان مازندران :
رامسر ، تنکابن ( شهسوار سابق ) ، چالوس ، نوشهر ، نور، علمده آمل ، بابل ، قائم شهر ساری و بهشهر .
3- گرگان و حومه .

4- استان خوزستان شامل :
رامهرمز ، شوشتر ، دزفول ، شادگان ، دشت نوشان ، اهواز سوسنگرد و هویز ه .
5- استان فارس :
فیروز آباد ، رامجرد ، سیمکان ، حمیجان ، کازرون و کامفیروز .
6- استان اصفهان :
مناطق کشت برنج در این استان شامل لنجان بالا ، نواحی آی دوخ موش ، اویشان ، لنجان پایین نواحی ، اشتر جان ، النجان و مبارکه می باشد .
7- استان خراسان :
بجنورد ، کلات ، طبس .
8- زنجان .

9- استان سیستان و بلوچستان :
سراوان ، ایران شهر و چابهار .
10- استان کردستان :
مریوان و سنندج .

11- استان باختران ( کرمانشاه ):
قصر شیرین ، پاوه و شاه آباد غرب ( اسلام آباد ).
12- استان آذربایجان غربی :

ارومیه و ماکو .
13- استان آذر بایجان شرقی :
میانه و مشکین شهر .
علاوه بر مناطق فوق در استانهای مرکزی ، لرستان ، ایلام ، بویر احمد، کهکیلویه و کرمان نیز کشت می شود .

مقدار تولید برنج
برنج گیاهی است که در بین غلات بعد از گندم در سطح بسیار وسیعی از زمین های زراعتی کشور های مختلف جهان کشت می شود . سطح زیر کشت برنج در دنیا کمتر از گندم است ، لکن مقدار تولید آن تقریبا برابر گندم می باشد . کشت و کار برنج در دنیا و تولید آن و تولید از نظر کیفیت و کمیت دارای اهمیت خاصی است زیرا برنج یکی از نباتاتی است که دانه آن برای تامین غذای اصلی بیش از نصف مردم جهان بکار می رود .

مشخصات گیاه شناسی
برنج نباتی است از تیره غلات از جنس Oriza که گونه آن Sativa است . گیاهی است یکساله دارای ریشه های افشان و قوی که عمیق نبوده و معمولا در لایه فوقانی خاک تا عمق 20 الی 25 سانتی متر قرار می گیرند . سازگاری ریشه برنج در زمین هایی است که اکسیژن آن کم است زیرا ریشه نیازی به اکسیژن هوا ندارد و از اکسیژن محلول استفاده می نماید . ریشه تا زمان تشکیل پانیکول ( خوشه رفتن ) حداکثر رشد را می نماید و سپس رشد آن کم می شود . ساقه برنج

توخالی و استوانه ای است . در روی ساقه تعدادی گره که ممکن است بین 10 تا 20 تغییر یابد وجود دارد . ارقام زود رس برنج دارای گره کمتر روی ساقه نسبت به ارقام دیررس می باشد و ارقام بوته برنج بین 50 تا 150 و گاهی 200 سانتی متر تغییر می نماید . هر بوته برنج معمولا بین 4 تا 5 پنجه تولید می کند و از هر بوته 4 الی 5 ساقه بوجود می آید . برگها مانند تمام گیاهان تیره غلات یک در میان و متناوب قرار گرفته اند .
همچنین برگ ها دارای پهنک باریک و بلند در بعضی انواع مانند O.Sativa کرک دار و در O

.glaberrima بی کرک هستند . زبانک (لیگول ) در برنج نسبتا بلند هستند . تعداد برگ روی ساقه در انواع مختلف برنج ، متفاوت و به شرح زیر است :
در انواع زود رس در روی هر ساقه 14 الی 15 برگ ( چمپا و غریب ).
در انواع متوسط زود رس حدود 16 الی 17 برگ ( سرد چمپا )
در انواع دیر رس ( موسی طارم ) ( دم سیاه و دم زرد ) حدود 18 الی 19 برگ در روی ساقه وجود دارد ، پانیکول ( خوشه سنبل ) در انتهای ساقه قرار داشته و دارای شاخه های فرعی با محور ثانیه می باشد . در روی هر سنبلک 3 گل وجود دارد که فقط یکی از آنها بارور شده و2 تا دیگر عقیم می مانند . در دانه پوشینه ( گلوملها ) به دانه ها چسبیده اند و شلتوک نام دارد .

جو

قدیمی ترین جو از ارقام دو ردیفه وحشی است که در حفاری های جنوب اروپا به دست آمده و معلوم شده که در عصر حجر کشت می شده . این گیاه از شمال سوئد ، خاورمیانه تا مصر همچنین از سطح دریا تا ارتفاع 4000 متری هیمالیا کشت می شده .
نام جو در ایران از کلمه جاو که در زبان پلوی جو گفته می شده و در هند نیز Jua نام دارد . د

ر حال حاضراهمیت جو در دنیا تقریبا برابر گندم است ، لکن تولید آن حدود نصف گندم می باشد . مهمترین کشورهای تولید کننده جو ، روسیه ، چین ، آتازونی ، کانادا ، فرانسه ، انگلستان ، ایرلند ، ترکیه ، دانمارک ، آلمان ، هندوستان ، ایتالیا و بلژیک است . سطح زیر کشت جو در دنیا در سال 1972 معادل 85 میلیون هکتار بوده که به علت مصرف در صنعت و دامداری به ویژه درکشور های

 

اروپایی افزایش یافته است . تولید متوسط جو از هر هکتار طی سالهای 1968 تا 1970 در دنیا 7/1 تن و در کشورهای اروپایی تولید متوسط آن 7/2 تن بوده است . در حال حاضر کشور های ایرلند و دانمارک با 4 تن و کشور های فرانسه و انگلستان با حد متوسط 5 تن در هکتار بیشترین رقم تولید از هر هکتار را دارا می باشند .

موارد استعمال جو
کشت جو بیشتر برای تولید دانه آن می باشد که برای تغذیه انسان و حیوان از آن استفاده می شود . علاوه بر آن در صنعت از آن مالت جو تهیه و در قنات ها نیز استفاده می شود. طبق آزمایش و تجارب حاصل توسط Kuhn و Boussin Gault عناصر تشکیل دهنده دانه و کاه جو به قرار جدول زیر می باشد :
مواد دانه کاه
درصد درصد
آب
پروتئین
چربی
نشاسته
سلولز
مواد معدنی
3/14
10
3/2
1/64
1/7
2/2 2/14
9/1
7/1
8/43

4/34
4
جمع مواد 100 100

مقدار تولید و سطح زیر کشت جو در نقاط مختلف کشور در سالهای گذشته مطابق جدول صفحات 153 تا 158 می باشد .

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 97 خرداد 13 , ساعت 12:53 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود بررسی چگونگی تولید نیروگاه های بخاری تحت word دارای 160 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود بررسی چگونگی تولید نیروگاه های بخاری تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه دانلود بررسی چگونگی تولید نیروگاه های بخاری تحت word

صفحه

مقدمه

مشخصات نیروگاه سیکل ترکیبی

بویلر Boiler

اجزاء تشکیل دهنده بویلر

Feed water heater

Dearator

Economizer

Drum

Down commer and evaprator

Super heater

Blow Down

Diverter Damper

توربین Turbine

فوندانسیون

پوسته CASE

روتور Rotor

پره ها Blades

کوپلینگ ها Couplings

یاتاقان ها Bearings

گلندهای توربین Turbine Glands

کندانسور Condansor

اکسترکشن پمپ Extraction Booster Pump

تصفیه آب خروجی از کندانسور Condansor Booster Pump

Main ejector

گلند کندانسور Gland condansor

سیستم آب خنک کن Cooling

برج های خنک کن و مسیرهای آن Cooling and Cooling Tower

پمپ های گردش آب در برج های خنک کن C . W . P

 

 

مقدمه
نیروگاههای بخاری یکی از مهمترین نیروگاههای حرارتی می باشند که در اکثر کشورها، از جمله ایران سهم بسیار زیادی را در تولید انرژی الکتریکی بر عهده دارند، به طوریکه سهم تولید این نوع نیروگاهها حدود 3/47% کل تولید انرژی کشورمان می اشد. از مهمترین این نیروگاهها در کشورمان می توان به نیروگاههای شهید سلیمی نکا ،‌شهید رجایی قزوین، شهید محمدمنتظری اصفهان، رامین اهواز، اسلام آباد اصفهان، طوس مشهد، بعثت تهران، شهید منتظر قائم کرج، تبریز، بیستون کرمانشاه ، مفتح (غرب) همدان، و بندرعباس اشاره نمود. مشخصات این نیروگاهها به همراه دیگر نیروگاههای بخاری کشورمان در سال 1381 را میتوان در جدول (1-1) مشاهده نمود.
در این نیروگاهها، از منابع انرژی فسیلی از قبیل نفت، گاز طبیعی، مازوت و غیره استفاده میشود؛ به این ترتیب که از این سوختها جهت تبدیل به انرژی حرارتی استفاده شده، سپس این انرژی مکانیکی، و در مرحله بعد به انرژی الکتریکی تبدیل می گردد. به عبارت دیگر در این نیروگاه سه نوع تبدیل انرژی صورت می گیرد. اولین نوع، تبدیل انرژی شیمیایی (انرژی نهفته در سوخت) به انرژی حرارتی است که این تحول در وسیله ای به نام دیگ بخار صورت می پذیرد. این تبدیل انرژی باعث می شود که آب ورودی به دیگ بخار تبدیل به بخار با دمای زیاد شود. دومین نوع، تبدیل انرژی حرارتی به انرژی مکانیکی است که این تحول در توربین نیروگاه صورت می گیرد و انرژی حرارتی در بخار ورودی به توربین، تبدیل به انرژی مکانیکی چرخشی محور توربین می شود. سومین و آخرین نوع از تبدیل انرژی در نیروگاههای بخاری، تبدیل انرژی مکانیکی روتور به انرژی الکتریکی می باشد که این تحول در ژنراتور نیروگاهها صورت می گیرد. در نهایت، انرژی الکتریکی توسط خطوط انتقال به مصرف کنندگان منتقل می شود. در این فصل برآنیم تا تجهیزات این نوع نیروگاهها را تشریح کنیم. بدین منظور ابتدا سیکل ترمودینامیکی بخاری بیان می گردد. پس از آشنایی مقدماتی با تجهیزات اصلی یک نیروگاه از قبیل توربین، دیگ بخار، کندانسور، و پمپ تغذیه، به طور مجزا، تجهیزات اصلی و جانبی این نیروگاهها مطرح می شود.

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 97 خرداد 13 , ساعت 12:52 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله تجزیه تحلیل، پیچیدگیهای صنعتِ تجارت الکترونیک تحت word دارای 28 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله تجزیه تحلیل، پیچیدگیهای صنعتِ تجارت الکترونیک تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله تجزیه تحلیل، پیچیدگیهای صنعتِ تجارت الکترونیک تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله تجزیه تحلیل، پیچیدگیهای صنعتِ تجارت الکترونیک تحت word :

در فصل قبل مشاهده کردیم که چگونه تکنولوژیهای تجارت الکترونیک، اساس اقتصادی برخی تجارتها را تغییر می‌دهد. در این فصل جزئیات بیشتری را در مورد اینکه چگونه این پیچیدگیهای صنعتی، ساختارهای اقتصادی صنعت را تغییر می‌دهد بیان خواهیم کرد.
در ابتدا، دو اثری را که گهگاهی با تکنولوژیهای اطلاعاتی قبلی مورد ملاحضه قرار گرفته، بررسی می‌کنیم: تغییر توازن قدرت در یک صنعت و هماهنگی بهتر فعالیتها، درون و مابین شرکتها. سپس، سه اثر دیگری که مستقیماً روی حلقه‌های ارزش (value chins) صنعت که برتری زیادی به عنوان نتیجه تغییرات مهم در علم اقتصادِ تجارتی که بوسیله اینترنت آورده شده است، دارد را بررسی می‌کنیم.
این سه اثر عبارتند از: عدم مداخله، عدم یکپارچگی و تقارب دیجیتال حلقه‌های ارزش. گرچه این اثرات قبلاً مشاهده شد، اما آنها به عنوان نتیجه فوائد ویژه‌ای که بوسیله شبکه جهانی به ارمغان آورده شده، پر اهمیت‌تر شده‌اند.

تغییر قدرت صنعت
یکی از بهترین چهارچوب‌های شناخته شده برای تجزیه تحلیل صنعت، 5 مدل مؤثر porter می‌باشد. پورتر 5 ابزار کلیدی که قابلیت سودآوری در یک صنعت را تعیین می‌کند، مشخص نمود. (شکل 1-6)
تهدید وارد شوندگان جدید در عرضه بازار
تهدید محصول یا خدمت جانشین
قدرت معامله خریداران
قدرت معامله عرضه کنندگان
مسابقه رقابتی مابین شرکتهای موجود در صنعت.
تهدید داوطلبان ورود جدید:
تهدید داوطلبان ورود جدید شرح می‌دهد که چگونه یک شرکت جدید یا یک شرکت با صنعتی متفاوت می‌تواند به سادگی در یک صنعت خاص وارد وارد شود. موانع ورود به یک بازار خاص عبارتند از: احتیاج به سرمایه، دانش و مهارت. برای مثال در صنعت خودروسازی، موانع ورود عبارتند از: لزوم طراحی و بهبود مدل جدید، ساختن کارخانه مونتاژ خودرو، بستن تعداد زیادی قرارداد با تأمین کنندگان قطعات و ایجاد شبکه فروش. صنعت ورود به صنعت نرم افزار بر خلاف صنعت قبلی که بدان اشاره گردید سهولت آن است، هم چنانکه این احتیاج کمتری به سرمایه‌گذاری در جهت توسعه محصول یا تجهیزات تولیدی در مقیاس بالا دارد.
سیستمهای IT هم چنین می‌توانند مانعی برای ورود ایجاد کنند.
برای مثال، برخی از خطوط هوائی در گذشته با سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی که در سیستمهای رِزِرو کامپیوتری انجام دادند، موانع مهمی در ورود به سرمایه‌گذاری، برای واردشوندگان جدید می‌تواند بسیار مشکل باشد. با این وجود یکی از خصوصیات اینترنت آن است که به داوطلبان جدید برای ورود به بازارهای موجود اجازه ورود می‌دهد، بدون آنکه احتیاج باشد با سرمایه‌گذاری عظیم سازمانی افراد حاضر در آنجا برابری یا رقابت کنند. بنابراین احتمالاً رقابت تازه واردین جدید در بسیاری صنایع افزایش می‌یابد. برای مثال اینترنت به فروشندگان اینترنتی کتاب نظیر Amazon.com اجازه می‌دهد که با کتابفروشیهای سنتی رقابت کند، بدن آنکه احتیاج به سرمایه‌گذاری در یک سری کتابفروشی در خیابانهای بزرگ باشد.

تهدید جانشینی:
در برخی قسمتها، تجارت الکترونیک ماهیت مرغوبیت محصول را تغییر داده که این به عنوان یک محصول جانشین طبقه‌بندی می‌شود. جانشینی در جائی به عنوان تهدید برای افراد حاضر در آن بازار مطرح می‌شود که محصول جدیدی به بازار عرضه می‌شود. با خصوصیاتی عیناً همانند سرویس یا محصول موجود. مثال کلاسیک این مورد می‌تواند، جانشین کالسکه‌های اسبی با ماشینهای موتوردار یا جای‌گزینی قسمتهای مکانیکی ماشینها با کامپیوتر باشد. برای رهائی از این مشکل، دست‌اندرکاران موجود می‌بایست محصولات تولیدی خود را به روز نگه داشته یا اینکه خود دست‌اندرکار اصلی در تأمین محصولات جای‌گزین شوند.
همان طوری که در فصل قبل ملاحضه گردید، بسیاری از محصولات یا خدمات جدید به وجود آمده‌اند تا بتوانند تا قسمتی، اگر نه به طور کامل، جایگزین چیزهای موجود شوند، برای مثال موسیقی آن‌لاین یا پست الکترونیک.

قدرت معامله خریداران:
سومین عامل مهم که احتیاج به توجه دارد، قدرت خریداران می‌باشد. جائی که مقدار عرضه، نسبت به تقاضا زیادتر است یا جائی که خریداران نسبت به عرضه کنندگان کمترند، خریداران ممکن است در موقعیت معامله قویتری نسبت به فروشندگان باشند. قدرت معامله خریداران، همچنان که اینترنت انتخاب عرضه کنندگان بالقوه را افزایش می‌دهد و اطلاعات بیشتری را در اختیار آنها قرار می‌دهد، ممکن است افزایش یابد. به بیان دیگر، اینترنت هم چنین می‌تواند به شرکتهای صنعتی اجازه دهد خریدارن با پتانسیل بیشتر را شناسائی کرده و به موجب آن، قدرت خریداران را کاهش دهد. نتیجه به اینکه کدام عامل قویتر است بستگی خواهد داشت.

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 97 خرداد 13 , ساعت 12:52 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله مقایسه تطبیقی شیوه خط خوشنویسان تأثیرگذار در تولید نرمافزارهای خوشنویسی با شیوههای رایج در خط نستعلیق (شیوه کلهر و میرعماد) و خط ثلث (شیوه ترکی و عربی) تحت word دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله مقایسه تطبیقی شیوه خط خوشنویسان تأثیرگذار در تولید نرمافزارهای خوشنویسی با شیوههای رایج در خط نستعلیق (شیوه کلهر و میرعماد) و خط ثلث (شیوه ترکی و عربی) تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله مقایسه تطبیقی شیوه خط خوشنویسان تأثیرگذار در تولید نرمافزارهای خوشنویسی با شیوههای رایج در خط نستعلیق (شیوه کلهر و میرعماد) و خط ثلث (شیوه ترکی و عربی) تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله مقایسه تطبیقی شیوه خط خوشنویسان تأثیرگذار در تولید نرمافزارهای خوشنویسی با شیوههای رایج در خط نستعلیق (شیوه کلهر و میرعماد) و خط ثلث (شیوه ترکی و عربی) تحت word :

مقدمه

خطوط نستعلیق و ثلث در ایران از مهمترین و پرکاربردترین خطوط محسوب میشوند که بهدلیل زیبایی و کارایی در زمینه های مختلف توانسته اند ماهیت خود را با تکنولوژی نرمافزار وفق دهند.

با توجه به اینکه خوشنویسی در نرم افزار از زیبایی ها

و جذابیت بالایی برخوردار است و خطوط موجود نمودی از خط بزرگان خوشنویسی محسوب میشود که در فضای مجازی ظهور یافته، شناخت شیوه این خوشنویسان ازنظر سبک و نمود ظاهری آنها ضروری می نماید. صورت بندی جریانهای خوشنویسی معاصر ایران یکی از نکات مهم و مدنظر در این پژوهش است.

هدف از این موضوع ارتقای دانش و بینش نظری در جهت شناخت ریشه و اصل آثار خوشنویسانی است که خط آنها در ساخت نرمافزار الگو قرار گرفته است. پرسش مهم در این زمینه این است که: آیا خط این خوشنویسان به جریانهای خوشنویسی در ایران نزدیک است و می توان نمودی از شیوه خوشنویسی قدما را در آنها دید؟

در این نوشتار سعی شده به شیوه توصیفی (تحلیلی) و با روش گردآوری اطلاعات بهصورت کتابخانه ای و میدانی نخست شاخه های مهم و تأثیرگذار خوشنویسی در نستعلیق در قالب شیوه میرعماد الحسنی قزوینی و میرزارضا کلهر

و در خط ثلث شیوه های مهم این خط در قرن های سیزدهم

و چهاردهم در ارتباط با خط خوشنویسان در نرمافزار بررسی شود و سپس بهشیوه میدانی نرمافزارهای موجود گردآوری شود.

این تحقیق بهشیوه نمونهپژوهشی به بررسی خطوط نستعلیق و ثلث موجود در سه نمونه از نرمافزارهای پرکاربرد خوشنویسی بهنامهای کلک، چلیپا و میرعماد پرداخته است. نگارنده در جهت پاسخ به سؤال تحقیق با طرح جداولی جداگانه از مفردات حروف خوشنویسان مبدع

نرمافزار و مفردات و ترکیبات خوشنویسی قدما شباهت میان آنها را نشان داده است.

با مشاهده و مقایسه تصویری آثار خوشنویسان مبدع نرمافزار بهصورت سنتی و نمود خط آنها در نرمافزار با خطوط قدما این فرضیه ثابت شده که شباهتهای بسیاری میان خط این خوشنویسان و شیوه قدما ازنظر سبک نوشتن مفردات حروف و ترکیبات وجود دارد.

تاکنون تحقیقی که بهطور خاص به بررسی خطوط موجود در نرمافزارهای خوشنویسی ازنظر مقایسه با شیوه های رایج خوشنویسی پرداخته شده باشد یافت نشده است، اما در زمینه شناخت شیوه های خوشنویسی می توان به مقاله کاوه تیموری با عنوان »خوشنویسی معاصر ایران« اشاره کرد که در آن به شیوه های خوشنویسی نستعلیق اشاره کرده و نگارنده برای غنای بیشتر مقاله از آن بهره برده است.

چگونگی بهرهبرداری خط خوشنویس در نرمافزارهای خوشنویسی

در خوشنویسی، هر حرف با اشکال مختلف ظاهر می شود و علاوه بر آن برای هر کلمه یا جزئی از آن ترکیبهای متعددی وجود دارد. نرمافزارهای خوشنویسی این امکان را فراهم می کند تا کاربران بتوانند ترکیبات مختلف حروف و کلمات را بهسادگی ایجاد کرده و زیباترین آنها را برگزیند. هنگام الگوبرداری از خط برای تولید نرمافزار، ازحروف مفرد و ترکیباتی که خوشنویس در اختیار تولیدکنندگان نرمافزار قرار می دهد استفاده می شود.

حروف و اتصالات خوشنویسی در رایانه توسط طراح حروف اسکن شده و در نرمافزار بُرداری دورگیری و اجرا میشود و بعد از اتمام الگوبرداری و طراحی حروف خوشنویس حروف طراحیشده را بازبینی و اصلاح میکند. خوشنویسی حروف در چند بخش صورت میگیرد:

تصویر 1. راست:بهترتیب از بالا: خوشنویسی کلمات در حالت کشیده،وسط: تنظیم حروف نسبت به الف و دوایر حروف، پایین: حروف اجراشده بهصور توپر و اجرای اتصالات حروف از روی حروف خوشنویسیشده در برنامهبرداری کرل دراو((Corel draw
تصویر چپ: خوشنویسی حروف کشیده توسط خوشنویس، نقاط تشکیلدهنده حروف پس از دورگیری، حروف دورگیریشده بهصورت توپر. مأخذ: نگارنده

فصلنامه علمی- پژوهشی نگره

تصویر2. بالا: اجرای حرف »ح« در برنامه برداری، پایین: نقاط سازنده حرف پس از انتقال به نرمافزار ساخت فونت. مأخذ: نگارنده

الف) خوشنویسی حروف منفصل و ترکیبات چندحرفی ب) خوشنویسی کشیده ها (مدات).

هنگام اجرا و دورگیری حروف در برنامه برداری، باید به ضخامت مناسب خط دورگیری توجه شود، زیرا، بدون توجه به ضخامت خط، نازکی و کلفتی حروف دچار تحریف میشود و شکل حرف از حالت اصلی خود که مبین شیوه خوشنویس است خارج میشود (تصویر 1).

همچنین علاوه بر درنظرگرفتن ضخامت مناسب، باید خطوط ازنظر نقاط سازنده حرف در برنامه بُرداری کنترل شوند و از حداقل نقاط در زوایای حروف استفاده شود تا انحنای حرف بدون برآمدگی و تورفتگی نامناسب ایجاد شود. نظارت بر کیفیت اجرای حروف و بررسی تطبیقی حروف خوشنویسیشده با حروف برداری توسط خوشنویس انجام می شود، زیرا ممکن است در دورگیری حروف ایراداتی مشاهده شود، بهخصوص در حروف کشیده که انحنای بیشتری دارند اجرای دقیق تری نیاز است.

در این دسته از حروف قسمت شروع حرف باید انحنا و دور لازم را داشته باشد و قسمت انحنای حرف باید با شیب مناسب روی خط کرسی وسط قرار گیرد. پس از تبدیل حروف خوشنویسیشده به حروف بُرداری، لازم است این حروف به برنامه تولید فونت منتقل شود تا با فرمت مخصوصِ فونت در نرمافزارهای خوشنویسی استفاده شود.

از مشکلات شایع تبدیل حروف برداری فارسی به فونت در نرمافزار ساختْ فونت افزایش تعداد نقاط سازنده حرف در حالت برداری است که موجب شکستگی انحنای حرف در عرض و ارتفاع آن می شود. این مشکل بهدلیل

تصویر 3. قطعه نستعلیق، بهخط سلطانعلی مشهدی، مأخذ: مرقع رنگین

ناسازگاری ساختار حروف فارسی بهویژه خطوط نستعلیق

و ثلث با استانداردهایی است که در برنامههای ساخت فونت

ـ که بیشتر مناسب حروف لاتین است ـ مشاهده می شود. هنگامی که حروف در متن بزرگتر می شوند، ناهمواری ها بیشتر نمایان می شود. بنابراین، درخصوص حروف نستعلیق که پر از انحنا و کمان های ظریف و زیبا است وجود نقاط اضافه مشکل ساز است و رفع آنها ضروری است. برای مثال در حرف »هـ«، که در نرمافزار بُرداری با هجده نقطه ساخته شده، بعد از انتقال به نرمافزار ساخت فونت، نقاط به 32 عدد افزایش می یابند و موجب تغییر شکل حرف »هـ« می شوند (تصویر2).

بنابراین، در این مرحله نیز حذف نقاط اضافی و تنظیم مجدد انحنا و زوایای حروف توسط طراح فونت با نظارت خوشنویس ضروری است. اشاره به این نکته ضروری است که طراح حروف در زمان اجرای حرف باید تابع قواعد خوشنویسی باشد، بدان معنا که ذهن او باید در پی تحلیل و گزینش بهترین شکل از حروف در حالت مجازی باشد. تحلیل و گزینشی که صورت می گیرد از لحاظ پوسته خارجی و تکنیک های اجرایی متفاوت است. نرمافزارهای متعددی در زمینه طراحی و اجرای حروف در رایانه وجود دارد، اما پوسته داخلی حاوی رعایت همان اصول و قواعد سنتی خوشنویسی است؛ یعنی اصولِ نسبت، قوت، ضعف، صعود، نزول، سطح و دور در مفردات و ترکیبات.

در این تحقیق سعی شده به شیوههای رایج خطوط نستعلیق و ثلث که براساس اصول خوشنویسی از دیرباز تاکنون به وجود آمده است برای مشخصکردن ارتباط بین شیوه قدما و خوشنویسان مبدع نرمافزار اشاره شود.
35

شماره52 بهار29

تأثیرگذار در تولید نرم افزارهای خوشنویسی با شیوههای رایج در خط نستعلیق (شیوه کلهر و میرعماد) و خط ثلث (شیوه ترکی و عربی)

تصویر4. مفردات خط نستعلیق، بهخط تصویر6. قطعه سیاه مشق، به خط میرزا

میرعماد، مأخذ: مرقع خطوط کاخ گلستان، غلامرضا اصفهانی، مأخذ: مجموعه رامین
8731: 3 قد یمی

تصویر5. قطعه چلیپا، به خط میرعلی، مأخذ:

مرقع گلشن، 4631: 8

پیشرفت و تکامل خط نستعلیق

با مروری بر تاریخ خوشنویسی در ایران درمی یابیم که استعداد شگرف و نگرش ریاضیگونه ایرانیان در کتابت خیلی زود تحولی عظیم را در عرصه خوشنویسی رقم زد

و بدینسان قرن چهارم شاهد قاعده مندی خطوط ششگانه

و ابداع اصول دوازده گانه خوشنویسی توسط ابنمقله شیرازی بود. اولین خط ایرانی یعنی تعلیق در قرن هفتم و هشتم هجری قمری ابداع شد و دوران بلوغ خود را سپری کرد و پس از آن عروس خط ها یعنی نستعلیق جلوه کرد

و در قرن نهم میرعلی تبریزی از لحاظ فنّی این خط را بهصورت مستقلی عرضه نمود (چهرازی،0831: 62).
قلم نستعلیق، بهعنوان دومین خط خاص ایرانیان در دوره اسلامی، پس از شکلگیری و پیدایش شاهد ویژگیها
و اختلافاتی هرچند جزئی در ساختار حروف، کلمات، اتصالات و نیز ترکیب بندی ها شد و در نتیجه این اختلافات در هر دوره از دیگر دوره ها متمایز گشت. در این بررسی، قبل از پرداختن به شیوه های خوشنویسی لازم است ابتدا پارهای توضیحات درخصوص معنای اصطلاحاتی چون »شیوه« و»سبک« در هنر خوشنویسی بیان شود. حبیباالله فضائلی در کتاب تعلیم خط در بیان »شیوه« میگوید: »کلمه شیوه که در ردیف آن ربط، اسلوب، سبک و روش نیز استعمال می شود درواقع آن روش خاصی است که استاد سالها بدان روش خط نوشته و در میان مردم شناخته گردیده است« (فضائلی،74:7831).

حمیدرضا قلیچ خانی نیز در کتاب فرهنگ واژگان و

اصطلاحات خوشنویسی در بیان »سبک« آورده است: »خصوصیات ممتاز و منحصربهفرد هر اثر یا هنرمند را سبک گویند که بر اثر پختگی و کمال یافتن هنر یک دوره یا هنرمند صورت میگیرد« (قلیچخانی، 8831 :022). بی ارتباط نیست که وقتی از میرعلی تبریزی میپرسند چه فرقی میان خط او با سلطانعلی است می گوید: من این خط را کامل کردم، اما خط سلطانعلی شیرینی و حلاوت خاصی را داراست (بیانی،8631 :7). با تعاریفی که در این خصوص بیان شد، اساس شیوه و سبک مبتنی بر تجربیات خوشنویس در به کارگیری اسباب کتابت و نیز حالات فیزیکی و جسمانی او در حین نگارش و همچنین دیدگاههای متفاوت و منحصربهفرد هنرمند است.

شیوه های رایج در نستعلیق

در آغاز ظهور خط نستعلیق دو سبک مختلف از این خط در ممالک ایران ظاهر شد.

1- شیوه جعفر و اظهر تبریزی که بعدها سلطانعلی مشهدی (متوفی 628ق) آن را رونق داد و این شیوه در خراسان شایع شد و به آن سبک خراسانی یا نستعلیق شرق نیز می گویند. (یارشاطر،17:4831؛ تصویر3)؛ 2- شیوه عبدالرحمن خوارزمی خوشنویس دربار سلطان

یعقوب آق قریونلو (488-498ق) بود که در قسمت های غربی و جنوبی ایران متداول شد و بعدها فرزندان او عبدالرحیم و عبدالکریم و پیروانشان در ظرف زمانی و مکانی محدود آن را رواج دادند (یوسفی، 5731 :98).

فصلنامه علمی- پژوهشی نگره

تصویر7. بررسی تطبیقی مفردات و ترکیبات تصویر8 . سیاه مشق، به خط محمدرضا

حروف در دو سبک میرعماد(سمت راست) کلهر، مأخذ: مرقع رنگین، 4631: 35

و کلهر(سمت چپ)،مأخذ: شریفی زین دشتی،

0931: 201

اختلاف سبکی در این دو شیوه این است که در شیوه غربی کلمات و حروف بسیار تند و تیز نوشته شده و مدها در عین صافی بلند هستند و دوایر در عین استواری از اندازه معمول بزرگترند، درحالیکه در شیوه شرقی یا خراسانی اندازه کلمات و حروف معتدل بود. این سبک همان است که پس از تکامل در طی چهار قرن بهصورت کنونی به دست ما رسیده است. شیوه غربی پس از مدتی مورد قبول کاتبان واقع نشد (همان).

با متروکشدن شیوه غربی، شیوه شرقی یا خراسانی پس از مراحل ابتدایی بهتدریج و دستبهدستِ هنرمندان خوشنویس همچنان به سوی تکامل رفت. بعد از سلطانعلی مشهدی و با آغاز دوره صفوی خوشنویسانی چون میرعلی هروی (متوفی 159ق)، مالک دیلمی (متوفی 969ق)، باباشاه اصفهانی (متوفی 699ق) و محمد حسین تبریزی (متوفی 589ق) این خط را پالایش دادند و در زیباتر ساختن آن کوشیدند تا نوبت به میرعمادالحسنی سیفی قزوینی (4201-169ق) رسید.

»او نستعلیق را وارد فصل جدیدتری از نوآوری ها نمود و در تطبیق حروف واحد و هماهنگی میان آنها سعی

و ذوق و نبوغ بسیار به کار برد، بهخصوص در ده سال آخر عمر خود شیوه مستقلی اختیار کرد که بعدازآن همه خوشنویسان از او پیروی کردند« (امیرخانی،5731 :3). با آغاز حکومت قاجار، قلم نستعلیق بهویژه در نیمه دوم قرن سیزدهم وارد مرحله دیگری از تحولات و تغییرات شد. با ورود صنعت چاپ و تأثیرگذاری آن برخوشنویسی نستعلیق، شرایط برای برانگیختن نبوغ خلاقانه و نوآورانه میرزامحمدرضا کلهر (5421-0131ق) فراهم شد. کلهر سبک جدیدی را ایجاد کرد و نستعلیق کنونی زاییده ابتکار

و اندیشه اوست. کلهر همان رویه میرعماد را در پی گرفت،

تصویر9. چلیپای نستعلیق، به خط سیدحسن میرخانی، مأخذ: مجموعه یداالله کابلی

اما سلیقه و خلاقیت خود را بدان افزود. امروزه اساتید فن و صاحب نظران عرصه خوشنویسی نستعلیق، به طور عمده به دو سبک متمایز از هم بهنامهای »سبک قدیم« یا »سبک میرعماد« و »سبک جدید« یا »سبک کلهر« معتقدند. با اندکی تأمل می توان دریافت که این تقسیمبندی، ضمن اینکه دلالت بر شکلگیری این دو شیوه در دو مقطع زمانی متفاوت یعنی دوره صفوی و دوره قاجار دارد، براساس خوشنویسان شاخص و برجسته آن دو دوره است. به طور کلی و بدون درنظرداشتن شیوههای شخصی و شیوه های تلفیقی سایر هنرمندان خوشنویس، عموم خوشنویسان پیرو و مقلد و ترویجدهنده دو شیوه مذکور بودهاند.

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 97 خرداد 13 , ساعت 12:52 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود تحقیق در مورد خاکورزی حفاظتی تحت word دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود تحقیق در مورد خاکورزی حفاظتی تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود تحقیق در مورد خاکورزی حفاظتی تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود تحقیق در مورد خاکورزی حفاظتی تحت word :

خاکورزی حفاظتی

فرسایش بادی و وزش گرد وغبار مرسوم ، بر زمین هایی که مورد خاکورزی گندم زمستانه- آیش تابستانه ، در واشنگتن شرقی ایالات متحده ی آمریکا قرار دارند، باروری خاک را کاهش می دهند و می توانند با کیفیت نا مطلوب هوا همکاری کنند.
بررسی اقتصادی خاکورزی حفاظتی در تناوب گندم- آیش

فرسایش بادی و وزش گرد وغبار مرسوم ، بر زمین هایی که مورد خاکورزی گندم زمستانه- آیش تابستانه ، در واشنگتن شرقی ایالات متحده ی آمریکا قرار دارند، باروری خاک را کاهش می دهند و می توانند با کیفیت نا مطلوب هوا همکاری کنند.خاکورزی خفاظتی در طول آیش، برای کاهش دادن فرسایش و گرد و غبار شناخته شده است اما خاکورزی سنتی(CT) هنوز بر بیش از 80 درصد زمینهای این منطقه به کار برده می شود. این مقاله نتایج اقتصادی یک دوره ی 5

ساله (سالهای زراعی 1995 تا 1999 ) سیستم خاکورزی را که در منطقه ی لیند واشنگنتن پژوهش شده است گزارش می دهد. میانگین بارش سالانه پایگاه 224 و خاک لومی سیلتی شانو ( سیلتی زبر، مخلوط شده، فوق العاده فعال، مرطوب Xeric Hapolcambids )است.سیستم های خاکورزی هستند: 1-

خاکورزی سنتی(CT توضیح در روبرو)-2-حداقل خاکورزی (MT:کشت وعلف کشها)-3- حداقل خاکورزی تاخیری(DMT:علف کشها وکشت تاخیری). محصول دانه ای گندم در میان این سالها بین 79/1 تا 20/5 در هکتار برآورد شده است. اما بین محصول دانه ای سیستم های خاکورزی در هر سال یا هنگام تحلیل میان سالها اختلافی وجود ندارد. سیستم خاکورزی ، به طور اقتصادی ، بر اساس برگشتی بازار نسبت به هزینه های کل تولید مشابه بودند، اما DMA از CT براساس برگشتی بازار نسبت به هزینه های متغیر ، سود آوری کمتری داشت (البته این سودآوری کمتر، چندان محسوس نبود).تحلیل گران اقتصادی نشان می دهند که

هیچ کمک مالی مورد نیاز نمی باشد تا تولید کنندگان را برای تغییر از شیوه ی سنتی به شیوه ی آیش با شخم کمتر ترغیب کند، زیرا این سیستم ها در مجموع سود آور هستند. چون هیچ طعمه و دلیل اقتصادی بلند مدت و کوتاه مدتی برای تبدیل کردن CT به MT ( که خاک را حفظ می کند) وجود ندارد ، این یک راه حل پیروزمندانه و موفقیت آمیز برای کشاورزان و محیط زیست می باشد.

هنگامی که مساحت زمین تحت آیش تابستانه(بهاره) در آمریکا در طول سه دهه ی گذشته کاهش پیدا کرد، تناوب گندم-آیش زمستانه(پاییزه)، سیستم مسلط و عمده ی کاشت در مناطقی که بارندگی سالانه یکمتر از 350 میلیمتر دارند، باقی ماند. در ایالت واشنگتن شرقی و مناطق شمال مرکزی ، آیش بهاره- گندم پاییزه ، سیستم مسلط و عمده ی کاشت بر تقریبا 2 میلیون هکتار می باشد. کشاورزان در گریت پلین شمالی به طور مشخص فرسایش بادی را در زمین های آیش شده کاهش دادند با پذیرفتن سیستم خاکورزی کمینه (MT) و تمرین سیستم های بدون خاکورزی و شواهد تازه ای کاهش مشابه را در فرسایش بادی و

تحمل در برابر گرد و غبار باد در پاسیفیک نوثوست نشان می دهد.مرکز اطلاعات خاکورزی حفاظتی(CTIC) گزارش داد که کشاورزان در ایالات های گریت پلین غربی و پاسیفیک روشهای MT و بدون خاکورزی را بر 34 درصد زمینهای زراعی بکار بردند. اگرچه در ایالت واشنگتن فقط 26 درصد زمینهای زراعی در روش MT و بدون خاکورزی بودند. در واشنگتن شرقی- مرکزی که بارش سالانه معمولا بین 150 تا 300 میلی متر است، حتی آیش MT کمیاب است. برای مثال ، در حومه آدامز قلب منطقه گندم- آیش واشنگتن ، خاکورزی سنتی هنوز بر 88 درصد زمینهای زراعی بکار برده می شود.بیشترین مطالعات اخیر اقتصادی روشهای بدون

خاکورزی و MT در سیستم گندم- آیش به منطقه ی گریت پلین آمریکا و پریریس کانادا مربوط می شود. بازنگری این کار نشان داده است که سودبخشی مرتبط به این سیستم های خاکورزی در مناطق نسبتا کم آب، با تغییر موقعیت تغییر کرده است، اگرچه ، کاهش خاکورزی عمدتا برگشتی خالص را افزایش می دهد وقتی شدت کشت زراعتی هم افزایش یابد. وقتی پیشنهاد این سیستم ها برای خاک و هوا مفید تشخیص داده شدند، برخی پژوهشگران گزارش دادند که برای روش بدون خاکورزی هزینه تولید بالاتر است. اسمیت و همکارانش گزارش دادند که حضور غیر قابل کنترل علفهای هرز در روش بدون خاکورزی در مناطق

نسبتاکم آب می تواند به طور عمده هزینه ی علف کشی و تولید کل را با ببرد. اگرچه پژوهش های اخیر کشاورزانی که روش بدون خاکورزی را در یک منطقه نسبتا کم آب واشنگنتن شرقی آزمایش کرده اند، آشکار می کند که هزینه ی تولید آنها برای کشت هایی که بذرپاشی آنها در بهار انجام می شود کمتر از روش CT بوده است. خاکورزی سنتی که در طول آیش به کار برده می شود شدید است و اغلب خاک را نسبت به فرسایش آسیب پذیر می کند.کمبود پس مانده

های گیاهی،کلوخه و زبر خاک بر سطح خاک می تواند یک تهدید فرسایش بادی خطرناک را بوجود آورد و مطرح سازد. سیستم خاکورزی حفاظتی در پاسیفیک نوثوست عموما ابزار بدون برگردان را به کار گرفت مانند تیغه پهن V شکل برای خاکورزی مقدماتی بهاره ، به همراه استفاده از علف کشها بجای یک یا دو عملیات خاکورزی. این کار مقادیر بیشتری پس مانده های سطحی و زبری خاک را در طول آیش در مقایسه با روش CT حفظ می کند. لی خبر داد که ذرات گرد وغبار معلق که 10 میکرو متر (PM-10) و کوچکتر بودند در اسپوکان ایالت WA به 31 تا 54 درصد کاهش خواهند یافت، اگر خاکورزی حفاظتی یا روش بدون

خاکورزی جایگزین آیش بهاره سنتی شود.هر دو منطقه ی اسپوکان و تری سیتیز اوربان در مواجهه با استانداردهای دولتی کیفیت هوا برای PM-10 در چندین مورد رد شدند. یکی از این موارد، در طول یک توفان غبار (شن) بزرگ در 25 سپتامبر 1999 بود، وقتی که PM-10 به 405 میکرو گرم رسید که تقریبا سه برابر استاندار مجاز ملی 150 می باشد. در آن روز، در تصادف چند اتومبیل در نزدیک پندلتون هفت سرنشین کشته و22 نفر مجروح شدند. بله ، تخلف از فرمان

استاندارد های دولتی کیفیت هوا، که نمایندگان کیفیت هوا طرحها را گسترش می دهند تا این مشکل را حل کنند.چرا بیشتر کشاورزان گندم- آیش در پاسیفیک نوثوست درون مرزی خاکورزی حفاظتی را کار نمی برند؟ برخی کشاورزان میزان دانه آب ناکافی برای استقرار موقعیت گندم پاییزه ، مشکلات در کنترل دم روباهی کلاهی (bromus tecnicum ) و دیگر علفهای هرز ، به علاوه ی شیارباز کن دانه به علت پس مانده بیش از حد را دلیل این موضوع می آورند.همچنین مواردی درباره ی خطر سرمایه گذاری در ابزار های خاکورزی حفاظتی نمایان و آشکار می شود تا برای برخی کشاورزان واشنگتن شرقی زمینه ی بی میلی شود وآنها سیستم های آیش خاکورزی حفاظتی را قبول نکنند این مقاله عملکرد محصول دانه ای و سودبخشی روش خاکورزی کمینه (حداقل خاکورزی:MT ) و روش خاکورزی کمینه ی تاخیری (حداقل خاکورزی تاخیری :DMT) را در مقایسه با خاکورزی سنتی (CT) گزارش می دهد( برای کشت گندم آیش در واشنگتن شرقی نسبتا کم آب).
وسایل و روشهای آزمایش

آزمایش سیستم خاکورزی تناوب گندم- آیش از آگوست 1993 تا جولای 1999 در ایستگاه پژوهشی آیشی دانشگاه ایالت واشنگتن در لیند واشنگتن انجام شد. اگرچه اولین عملیات آیش در سال 1993 رخ داد ، اما پژوهش به مانند یک تحقیق 5 ساله تولید گندم انجام شد که از 1995 تا 1999 طول کشید(جدول 1) خاک لومی سیلتی شانو بیشتر از 2 متر عمق با شیب کمتر از 2 درصد داشت. این طرح آزمایشی یک بلوک کامل تصادفی از سه سیستم خاکورزی بود که چهار دفعه تکرار شد. قطعات مستقل 46×18 متر بودند ، که اجازه می داد تا تجهیزات کشاورزی در حد و اندازه ی صنعتی و تجاری استفاده شود . بخشهای نزدیک به هم وهم جوار زمین استفاده شدند برای اینکه بتوانیم داده ها را از هر دو بخش محصول و آیش پژوهش در هر سال جمع آوری کنیم .سه سیستم مدیریتی خاکورزی عبارت بودند از:

ا- خاکورزی سنتی (CT ) :تکرار و زمان بندی استاندار عملیات خاکورزی و استفاده از ابزار های معمول مورد استفاده کشاورزان
2- خاکورزی حفاظتی (MT): تکرار و زمان بندی استاندارد عملیات خاکورزی ، علف کش ها به جای خاکورزی جایگزین شدند و یک خیش V شکل ، بدون آنکه خاک را برگرداند با چنگک غلتان همراهش برای خاکورزی مقدماتی بهاره استفاده شد.

3- خاکورزی خفاظتی تاخیری (DMT): شبیه به روش MT ، بجز خاکورزی مقدماتی بهاره با خیش V شکل که دست کم تا اواسط ماه مه به تاخیر انداخته شد. سیستم DMT شامل تحقیق شده است تا تاثیرش بر نگه داری رطوبت خاک ، کنترل فرسایش بادی و به علاوه ، امکان پذیر و عملی بودن اقتصادی آن ، آزمایش و بررسی شود.یک فهرست کامل عملیات و زمان بندی کشت برای هر سیستم خاکورزی در سراسر پژوهش در جدول 1 دیده می شود. توصیف جزئی خاکورزی و دیگر عملیات کاشت برای همه سیستم های خاکورزی در شیلینگر(2001) گزارش شده اند.

تحلیل اقتصادی
روشهای استاندارد بودجه بندی فعالیت ها (سرمایه گذاری ها) به کار گرفته شدند تا متوسط هزینه های ثابت و متغیر تولیدات را برای هر سیستم خاکورزی تخمین بزنند. هزینه های ثابت شامل استهلاک ، بهره، مالیاتها، مسکن(تهیه جا) و بیمه بر دستگاهها و یک هزینه ی سرجمع کشت هستند. هزینه های زمین براساس قانون محلی دوسوم مستاجر و یک سوم موجر از محصول سهم می برند می باشد که با بازده سالانه سالانه تغییر می کند. هزینه های متغیر شامل بذر ، کود ، علف کش ، بیمه آتش سوزی و تگرگ ، سوخت ، تعمیرات و نیروی کار می باشد. هزینه های تولید برای هر سیستم خاکورزی براساس ترتیب

حقیقی عملیات که در آزمایش انجام شده است می باشد( جدول 1) اما دستگاههای مخصوص مقیاس کشت در منطقه را مورد فرض قرار دادیم. خیش V شکل تیغه پهن تنها ابزار اضافی ای بود که برای تغییر از سیستم CT به MT یا DMT مورد نیاز بود. میزان کود ، علف کش و بذر آن مقادیری هستند که در آزمایش لیند استفاده شدند(جدول 1). میزان محصولات دانه ای ، میانگین سالهای 1995 تا 1999 هستند که از این آزمایش بدست آمده اند (جدول 2) . همه ی مقدار های هزینه و سود برای هر هکتار تناوبی جمع آوری شدند. برای مثال ، هزینه ها و سود های آیش گندم پاییزه- آیش بهاره برای نیم هکتار گندم پاییزه و نیم هکتار

آیش محاسبه شدند. این گونه محاسبه به درستی میانگین بازده هر هکتار در هر سال را برای یک کشاورز که نصف زمین را در آیش و نصف دیگر را در کشت گندم پاییزه قرار داده است، توصیف می کند. برای تحلیل گران اقتصادی ، فرض می شود کشاورزان در این منطقه از هزینه ی دوباره ی کاشت محصول گندم پاییزه شان برای گندم بهاره در یک سال از پنج سال کشت خسارت خواهند دید که این به علت جوانه نزدن گندم پاییزه به اندازه کافی یا مرگ زمستانه می باشد. این مورد در آزمایش لیند برای همه ی سیستم های خاکورزی به علت آب ناکافی ناحیه کشت برای کشت گندم پاییزه در سپتامبر 1994 رخ داد.قیمت گندمی که استفاده شده ، تنی 02/144 دلار برای گندم سفید و نرم و تنی 3/187 دلار برای گندم بهاره سخت و قرمز ، معیار منطقه ای است برای تعیین قیمت فروش و بازاریابی سالانه محصولات بدست آمده در منطقه پژوهش. یک تحلیل حساسیت شامل نشان دادن تاثیرات محدوده ی مرزی تولیدات و قیمت گندم می شود ، در ضمن شامل می شود قیمت های کمتر از تنی 110 دلار که در سالهای 1998و 1999 دیده شده است. برگشتی خالص بازار نسبت به هزینه تولید تعریف می شود.پرداختهای دولتی مربوط به کسری در آمد ( پرداخت های متحول کننده ، کامل کننده و قرضی) که در سال 1998 مهم و قابل توجه بودند در نظر گرفته نشدند.افزودن پرداختهای دولتی به تحقیق بر رتبه بندی سیستم های خاکورزی تاثیری نخواهد داشت چنانچه پرداختهای متحول کننده وکامل کننده ی تفکیک شده در سیستم های خاکورزی تغییر نکند( یعنی باید پرداختها برای همه خاکورزی ها مساوی باشد). هرچند ، صرف نظر از انتخاب خاکورزی ، این پرداختها بر رای درباره ی پویایی اقتصادی تاثیر خواهند گذاشت.

محصولات ، پس مانده و ذخیره ی آب
محصول دانه ای گندم پاییزه از سال 1995 تا 1999 محدود بین 79/1 تا 20/5 تن در هکتار بود. اختلاف آماری قابل توجهی در محصول دانه ای میان سیستم های خاکورزی در هر سال یا در میانگین 5 سال وجود ندارد(جدول 2) . در صورتی که آمار قابل توجهی نیست اما در هر سال محصول MT متجاوز یا مساوی محصول CT است. پس مانده های بجا مانده بر سطح خاک در پایان دوره ی آیش mo-13 به طور میانگین برابر 770 ، 1390 و 1440 کیلو گرم بر هکتار برای CT ، MT و DMT می باشد. براساس برنامه ی کشاورزی دولتی در مورد حداقل مقدار پس مانده ی سطحی مورد نیاز برای خاکهایی با فرسایش زیاد (390 کیلو گرم بر

هکتار ) ، استفاده از روش CT در یک سال این قانون را نقض کرد و مقدار پس مانده کمتر از 390 کیلو گرم بر هکتار شد. در دیگر سالها هم این موضوع فقط به صورت حدی رعایت شد. با در نظر گرفتن اینکه در همه ی سالها در سیستم های MT و DMT مقدار پس مانده بیش از اندازه وجود داشت. در مجموع ، هر دو پارامتر حجم کلوخ و سطح ناهموار با مقایسهMT وDMT با CTبررسی شد. به طور میانگین در همه ی چرخه های آیش ، حجم آب خاک در عمق 0 تا 15 سانتی (منطقه ی حضور بذر) همچنین در تمام برش عمودی 180 سانتی خاک بوسیله سیستم های خاکورزی تحت تاثیر قرار نگرفت. بنابراین CT سود زراعی بیشتری از MT ، DMT در این آزمایش نداشت ، اما روش CT زیانهای کاملا مشخصی برای محیط دارد.
سود بخشی و تحلیل حساسیت

متغیر بودن برگشتی خالص بازار ، هزینه محصولات مختلف و هزینه تولید را در طول آزمایش 5 ساله بازتاب می کند. همچنان که در بالا گفته شد ، در طول زمان و در میان سیستم های خاکورزی بهای گندم برای آزمایش 5 ساله ثابت نگه داشته شد و برگشتی خالص بازار نسبت به هزینه های کل برای سه سیستم خاکورزی به طور آماری به میزان قابل توجهی (5 درصد) متفاوت نبود(جدول 3). با اندازه گیری برگشتی خالص نسبت به هزینه های متغیر ، DMA از دیگر

سیستم های خاکورزی در مقدار قابل توجه 05/0 سود آوری کمتری داشت. براساس میانگین قیمت ها و محصولات ، برگشتی بازار هر سه سیستم خاکورزی کمتر از آن است که هزینه های کل را پوشش دهد و مقدار 27 تا 40 دلار را نمی تواند پاسخگو باشد. هزینه های کل شامل :1- دستمزد برای کارگر -2- هزینه زمین -3- استهلاک دستگاهها -4- هزینه ی بهره – 5- هزینه ی متغیر های از دست رفته می شوند. منفی بودن برگشتی خالص بازار نسبت به هزینه های کل به طور روشن و واضح در تولید دانه ای عادی هستند ، وقتی پرداختهای دولتی شامل کار نشده باشد( پرداختهای دولتی شامل پژوهش نشده اما هزینه زمین

به صورتی است که انگار پرداخت ها حساب شده است). این دلیل اهمیت پرداختهای دولتی است که تبدیل به سرمایه شده و ارزش زمین را بالا می برد ، متناسبا هزینه ها هم افزایش می یابد. در نبود پرداختهای دولتی ، هزینه های زمین برای مالک کاهش خواهش یافت و برگشتی بازار شاید با دقت بیشتری هزینه ها را پوشش دهد.نتایج براساس میانگین قیمت ها و محصولات می باشد، هر چند قیمت های بازار و میزان محصولات کشاورزی به طور گسترده نسبت به زمان متغیرند. برای مثال ، میانگین قیمت 5 ساله در این تحلیل 02/144 دلار به ازای هر تن گندم سفید نرم ، استفاده شد. اما قیمت گندم در منطقه تا تنی 18/88 و 22/110 در سالهای 1998 و 1999 به شدت سقوط کرد. به طور مشابه محصول گندم دیم در این منطقه اساسا از سالی به سال دیگر متغیر است ، به طوری که در جدول 2 نشان داده شده است. برای توضیح دادن تاثیر اختلاف قیمت و محصول دانه ای مختلف بر برگشتی خالص بازار ، جدول 4 میزان حساس

یت برگشتی خالص را برای ترکیب های قیمت و محصول دانه ای مختلف در روشهای CT ، MT و DMT نشان می دهد. نتایج میزان حساسیت برای MT رقابتی سیستم خاکورزی ، برای توضیح دادن تاثیرات تغییر پذیری قیمت و محصول اینجا مطرح می شود. اگر میانگین گندم MT ، 03/4 تن در هکتار باشد و قیمت 96/146 دلار برای هر تن دریافت می شود ، برگشتی بازار نسبت به هزینه های کل مساوی 83/9 دلار می شود. قیمت های 59/128 دلار پایین تر به ازای هر تن ، برای همه ی محصولات 37/4 تن بر هکتار و کمتر. وجود ضرر و زیان را قبل از پرداخت دولتی نشان می دهد(جدول 4) . مقدار میانگین محصولات دانه ای سالهای 1996 تا 1999 آزمایش ، برای سیستم MT که 89/3 تن بر هکتار است ر به گونه ای می توان محاسبه کرد که یک قیمت 19/147 دلار برای هر تن دا

شته باشیم تا هزینه کل 29/286 دلاری در هر هکتار تناوبی را پوشش دهد. جدول 4 نشان می دهد که اگر محصول دانه ای برای MT تا زیر 03/3 تن در هکتار سقوط کند ، چنانچه در سال 1999 رخ داده (جدول 2) کشاورز برای پرداخت هزینه های کل از محل فروش بازار درمانده خواهد شد ، حتی اگر قیمت گندم در بالاترین میزان خود یعنی 70/183 دلار برای هر تن باشد.

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   11   12   13   14   15   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ